Helyi közélet

2014.07.22. 23:46

Négy négyzetméter/ember

Miskolc - Nem lesz több a férőhely, csak tágasabb lesz az intézmény, mely akadálymentessé is válik.

Miskolc - Nem lesz több a férőhely, csak tágasabb lesz az intézmény, mely akadálymentessé is válik.

Úgy 700-800 hajléktalan lehet Miskolcon a Hajléktalanokat Gondozó Központ vezetője, Duberné Dunaveczki Éva becslése szerint, beleszámolva az utcai gondozószolgálat gondozottjait is. A hajléktalanellátás a város kötelező önkormányzati feladata, amelyet ellátási szerződés alapján három szervezeten keresztül biztosít, ezek egyike a Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete, amely különböző típusú hajéktalanellátást nyújt a Hajléktalanokat Gondozó Központon keresztül. Az intézményben az éjjeli menedékhely és az átmeneti szálló működési engedélye 2014 végéig tart, melynek egyik oka, hogy nem feleltek meg a jogszabályban előírt egy főre jutó 4 négyzetméterre vonatkozó előírásnak, továbbá az épület csak részben volt akadálymentes. Egy közel 120 millió forintos támogatásból új épületszárnyat építenek, amely ha kész lesz (az átadást októberre tervezik), akadálymentesíti is az intézményt.

A jelenleg 25 százalékos készültségben lévő beruházást dr. Kriza Ákos polgármester is megtekintette, aki először járt az intézményben. Őt és a központ vezetőjét is megkérdeztük arról, ismerik-e a hajléktalanokra kidolgozott újpesti programot, s követhetőnek találják-e Miskolcon.

A válaszok, illetve a teljes cikk a szerdai Észak-Magyarországban olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában