Helyi közélet

2014.04.18. 18:14

„Józan Húsvét” Borsodban

Miskolc - A kampány ideje alatt fokozott rendőri jelenlétre kell számítani Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain is.

Miskolc - A kampány ideje alatt fokozott rendőri jelenlétre kell számítani Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain is.A korábbi évek tapasztalatai alapján a húsvéti ünnepek ideje alatt a forgalom növekedésével kell számolni a közutakon. A rendőrség 2014. április 17-e és 2014. április 21-e közötti időszakban „Józan Húsvét” címmel országos kampányt hirdet.

A fokozott ellenőrzés során a rendőrség kiemelt figyelmet fordít az ittas állapotban közlekedő, agresszív, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére, a cél a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése, valamint a zavartalan közlekedés biztosítása. Az ellenőrzés a gépjárművezetők mellett kiterjed a kerékpárosokra is.

Megyénk közútjain is fokozott ellenőrzés van érvényben és Pitkó László r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályvezetője helyszíni sajtótájékoztató során mondta el az ünnepek alatt érvényben lévő ellenőrzések prioritásait.

A húsvéti ünnepek alatt, illetve azt megelőzően a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a gyorsforgalmi úthálózat, a főútvonalak forgalmának folyamatosságára, a forgalmi torlódások megelőzésére, valamint a határátkelőhelyeken a várakozási idő csökkentésére.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket és balesetmentes közlekedést kívánnak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai!

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában