Helyi közélet

2014.03.12. 15:07

Választás 2014 | MSZP: feljelentik az Agrokultúrát

Miskolc - Állatkínzás miatt feljelentés tesz a miskolci önkormányzat MSZP-frakciója a Miskolci Agrokultúra Kft. bedegvölgyi állattartó telepén tapasztaltak alapján.

Miskolc - Állatkínzás miatt feljelentés tesz a miskolci önkormányzat MSZP-frakciója a Miskolci Agrokultúra Kft. bedegvölgyi állattartó telepén tapasztaltak alapján.Mindezt a frakció két tagja, Fedor Vilmos és dr. Tompa Sándor önkormányzati képviselők jelentették be szerdán.

Elmondták: személyesen tapasztalták, hogy az állattartó telepen uralkodó borzalmas állapotokról az országos sajtóban is megjelent híreknek igenis komoly alapjuk van. Kedden, előre be nem jelentve látogattak ki a Miskolci Agrokultúra Kft. bedegvölgyi telephelyére. Tapasztalataik szerint a telepen tartott magyar szürkemarhák téli elhelyezése nem felelt meg azoknak az egyébként országos előírásokban szereplő kívánalmaknak, amelyek biztosítják az állatok életműködéséhez szükséges feltételeket.

„Nincs megfelelő pihenőtér, az állatok folyamatosan sárban kénytelenek járni. Jó néhány egyed leromlott kondíciója arról tanúskodik, hogy nem lehetett megfelelő az állatok téli takarmányozása” – mondták.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában