Helyi közélet

2014.03.09. 16:17

Nemzetközi projekt a Jezsuita Gimnáziumban

Miskolc - Hét európai országból - Belgiumból, Németországból, Olaszországból, Spanyolországból, Franciaországból, Litvániából és Lengyelországból – érkeztek fiatalok a miskolci Jezsuita Gimnáziumba, hogy az elkövetkező egy hétben bizottságokban vitassanak meg uniós kérdéseket.

Miskolc - Hét európai országból - Belgiumból, Németországból, Olaszországból, Spanyolországból, Franciaországból, Litvániából és Lengyelországból – érkeztek fiatalok a miskolci Jezsuita Gimnáziumba, hogy az elkövetkező egy hétben bizottságokban vitassanak meg uniós kérdéseket.Közben megismerkednek a várossal, az iskolával és az őket egy hétre befogadó magyar családokkal. A projekt csúcspontja egy parlamenti ülés lesz a Városháza nagytermében, ahol a csoportok az általuk a kapott kérdésre megalkotott törvénytervezetüket ismertetik a hallgatósággal, akik döntenek róla. A fiatalok eközben megélhetik európaiságukat, kipróbálhatják a demokráciát működés közben, megtapasztalhatják milyen házigazdának lenni és - nem utolsó sorban - az angol nyelvtudásukat is fejleszthetik. A program március 15-én egy rövid budapesti városnézéssel zárul.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában