Helyi közélet

2014.03.04. 08:09

Nem védhető le a miskolci kocsonya

Miskolc - A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elutasította a miskolci önkormányzat azon kérését, hogy a „miskolci kocsonya" kifejezést védjegyként jegyezze be, s ezzel a kifejezés védjegyoltalmat élvezzen – a dokumentumot a Miskolci Kocsonyafesztivál szervezője, Rózsa Edit küldte el hétfőn a sajtónak.

Miskolc - A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elutasította a miskolci önkormányzat azon kérését, hogy a „miskolci kocsonya" kifejezést védjegyként jegyezze be, s ezzel a kifejezés védjegyoltalmat élvezzen – a dokumentumot a Miskolci Kocsonyafesztivál szervezője, Rózsa Edit küldte el hétfőn a sajtónak. Ebben olvashattuk, hogy az önkormányzat gyorsított eljárásban kérte, hogy rendezvények, szórakoztatás, vendéglátás témakörben jegyeztessen be a védjegy. Az önkormányzat hagyományőrzéssel indokolta a kérést, a hivatal viszont azért utasította el a bejegyzést, mert a kifejezés nem rendelkezik megkülönböztető képességgel, kizárólag olyan adatokat közöl, amely a szolgáltatás földrajzi származása és egyéb jellemzői feltüntetésére használhatnak.

Rózsa Edit úgy kommentálta a döntést, hogy nem sikerült az önkormányzat részéről ezt a kifejezést kisajátítani, és saját célokra használni.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában