Helyi közélet

2014.01.13. 11:38

Januárban még ne temessük a telet

Miskolc, Bánkút - Mi lesz veled Bánkút? – merült fel a kérdés, miután csupán a dátumból tudjuk, hogy tél van. Az idő tavaszias, semmi nem utal arra, hogy a közeljövőben hó lesz. Márpedig Bánkút hó nélkül... hát jó, jó, de nem az igazi.

Miskolc, Bánkút - Mi lesz veled Bánkút? – merült fel a kérdés, miután csupán a dátumból tudjuk, hogy tél van. Az idő tavaszias, semmi nem utal arra, hogy a közeljövőben hó lesz. Márpedig Bánkút hó nélkül... hát jó, jó, de nem az igazi.Ezért nem is lepődtünk meg, hogy szombaton csak Lillafüredig volt forgalom. Tovább nem mentek a kirándulni vágyók. Friss levegő, séta, vagy éppen egy kis kerekezés.

„Nagyon várjuk a hóesést, nagy síelők vagyunk. De úgy tűnik, az idei első lesiklásunk külföldön lesz, sajnos" – mesélte István, aki családjával kirándult a Bükkben. Hozzátette: amikor tehetik, Bánkútra mennek, de ehhez hó kell, sok hó. „Gyerekkoromban minden téli hétvégén Bánkúton voltunk, jó lett volna, ha a gyerekeim is átélik ezt az élményt" – mondta.

„Nem kell félni, nem telik el úgy tél, hogy ne síeljünk Bánkúton" – ezt már Varga József, a Bánkúti síklub elnöke mondta bizakodva. „Január közepén még ne temessük a telet, tavaly még április közepén is síeltünk" – hangsúlyozta.

Bevétel sincs

Persze senkinek nem jó, hogy nincs hó, így bevétel sincs, bár abból a szempontból szerencsénk van, hogy kiadásunk sincs – tette hozzá. Azt is megtudtuk, Bánkúton – persze, ha van hó –, a hétvégén és az ünnepnapokon van igazán forgalom, a bevétel ilyenkor napi egymillió forint. Ennek jelentős része elmegy a kiadásokra – magyarázta. És megnyugtatásként hozzátette: lesz tél, nem kell aggódni.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában