Helyi közélet

2014.01.10. 12:05

Gumiabroncsokkal bukott a szerviz Mezőkövesden

Mezőkövesd - Egy mezőkövesdi autógumi - és gumiszerviz csalását leplezte le a NAV. Az adócsalással okozott hiány fedezeteként a vállalkozás mintegy húsz millió forint értékű gumiabroncs és felni készletét foglalták le a pénzügyi nyomozók.

Mezőkövesd - Egy mezőkövesdi autógumi - és gumiszerviz csalását leplezte le a NAV. Az adócsalással okozott hiány fedezeteként a vállalkozás mintegy húsz millió forint értékű gumiabroncs és felni készletét foglalták le a pénzügyi nyomozók.A gyanú szerint a cég több, valójában nem működő gazdasági társaság nevében Németországból szerzett be autógumikat és felniket, amelyeket a mezőkövesdi telephelyükön értékesítettek. Az ügyvezető az árut belföldi beszerzésűnek tüntette fel, így a gumik és felnik után az áfát senki nem fizette meg. Összesen száztíz millió forint értékű árut szereztek be így.

Az ügyben a NAV Észak-magyarországi Adó Főigazgatósága tett feljelentés a pénzügyi nyomozóknál.

A beszerzéseket terhelő adóhiány fedezetére a pénzügyi nyomozók lefoglaltak 1100 autógumit és 250 felnit.

A nyomozás adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás miatt folyik, amely akár öt év szabadságvesztéssel is büntethető. Ezzel párhuzamosan adóvizsgálat is folyamatban van, amelynek eredményeként további bírságokra számíthat a kft. - tájékoztatta a testület észak-magyarországi regionális igazgatóságának sajtóreferense az Borsod Online-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában