Helyi közélet

2013.10.08. 08:51

"Se meztelenül, se bikiniben"

Borsod-Abaúj-Zemplén - A Miskolci Egyetemen még soha nem kellett a diákok öltözködését szabályozni.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A Miskolci Egyetemen még soha nem kellett a diákok öltözködését szabályozni.A Kaposvári Egyetem rektora múlt heti utasítása szerint az intézmény hallgatói és oktatói a campuson nem viselhetnek strandpapucsot, miniszoknyát, pánt nélküli ruhát vagy rövidnadrágot. Az egyetem hallgatóinak egy csoportja ez ellen úgy tiltakozott, hogy tanárukkal együtt meztelenre vetkőztek az egyik órán egy teremben. Hétfőn törülközős és strandpapucsos akcióval folytatódott a demonstráció.

Méltatlan

Vajon mit szólnak mindehhez a megyénkbeli intézményvezetők? Torma András, a Miskolci Egyetem rektora azt mondta lapunknak, hogy tudomása szerint a miskolci intézményben még soha nem volt érvényben öltözködéssel kapcsolatos szabályozás. De szerinte ez teljesen felesleges is lenne, hiszen a diákok nem járnak se meztelenül, se bikiniben az egyetemre. A hagyományok szerint a vizsgán ünneplőben, a szakestélyeken pedig egyenruhában jelennek meg. A rektor a kaposvári hallgatók akcióját az egyetemi léthez méltatlannak tartja, mint fogalmazott: a diákok tanulni járjanak az egyetemre, a tanárok pedig tanítani és kutatni!

További részletek a keddi Észak-Magyarországban.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában