Helyi közélet

2013.10.03. 08:46

Fia vértócsában fekve talált rá édesanyjára Kovácsvágáson

Miskolc - A vád szerint pénzéért verte agyon is idős asszonyt a vádlott.

Miskolc - A vád szerint pénzéért verte agyon is idős asszonyt a vádlott.Tanúkat hallgatott meg a Miskolci Törvényszék dr. Horváth Mária tanácsa kedden, a kovácsvágási emberölés ügyében folyó eljárás második tárgyalási napján. A 22 éves, vékony testalkatú vádlott a lelkifurdalás a legkisebb jele nélkül hallgatta végig áldozata, egy 81 éves asszony fiának könnyektől el-elcsukló vallomását. A férfit azért hallgatta meg a bíróság, mert gyakorlatilag ő találta meg édesanyja holttestét egy másfél méteres vértócsa közepén fekve.

A férfi elmondta: 2011. január 27-én reggel telefonon hívta édesanyját, aki nem vette fel a kagylót, ezért apósát kérték meg rá, hogy nézze meg, nem történt-e baja az idős nőnek. A férfi és a gondozónő egyszerre értek a házhoz, ahol azt látták, hogy az egyik szobaablakon kivágta valaki a szúnyoghálót. Mivel véres kéznyomokat is láttak az ablakkereten, azonnal visszahívták a férfit, aki Sátoraljaújhelyből rohant haza Kovácsvágásra. Megpróbált bejutni a bejárati ajtón, ám a függönyön át meglátta, hogy édesanyja mozdulatlanul fekszik. Amikor a rendőrök megjöttek a férfi a friss hóban vércseppeket vett észre, amelyeket egy jó darabon követett is.



Az áldozat fiával azt is tisztázni próbálta a bíróság, hogy valójában mennyi pénz is tűnt el édesanyjától. Az asszony korábban félmillió forintot akart a férfira bízni, hogy tegye bankba, de aztán jött a karácsony, egy újabb nyugdíj, és a helyszínen is találtak a rendőrök pénzt. A férfi folyamatosan tartotta a kapcsolatot a nyomozás során a rendőrséggel, informálta a hatóságokat arról, éppen milyen pletyka járja Kovácsvágáson, s egyszer még egy úgynevezett "sötétben látóval" is végigautózta Kovácsvágást. Beszélt arról is, hogy édesanyja kisebb összegekkel gyakran kisegített egy közelében lakó házaspárt, akik ismerősek voltak a házban, mert segítettek az áldozatnak festeni, fát hasogatni, de aztán a viszony olyannyira meghidegült - a házaspár nő tagjának követelőzése miatt -, hogy az idős nő már zárta a kertek közötti kaput, amin a szomszédság átjárt.

A vádlott védőjének szemmel láthatóan tetszett ez a vonal, gyakran kérdezett a tanútól a házaspárról.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában