Helyi közélet

2013.07.19. 17:50

MSZP: Aggódnak a miskolci óvodákért

Miskolc - Késésben több miskolci óvoda és bölcsőde felújítása, erről tartott közös sajtótájékoztatót dr. Varga László, az MSZP miskolci ügyvezető elnöke, országgyűlési képviselő és Szihalmi Péter, a párt miskolci alelnöke pénteken.

Miskolc - Késésben több miskolci óvoda és bölcsőde felújítása, erről tartott közös sajtótájékoztatót dr. Varga László, az MSZP miskolci ügyvezető elnöke, országgyűlési képviselő és Szihalmi Péter, a párt miskolci alelnöke pénteken.Elmondták: hétfőtől zárva tart az említett intézmények zöme, s jóllehet tudni, hogy több helyütt alapvető problémák vannak, az önkormányzat még a felmérésnél tart. Konkrétumként a Kassai úti óvodát említették, ahol a pergő vakolat miatt zárva tartják a csoportszobát, illetve a Szivárvány óvodát, ahol 3 éve húzódik a felújítás.

Felhozták: a kormány a nyári időszak alatt dönt a tartalékalap terhére történő fejlesztésekről (lásd a kövesdi focipálya-felújítása). „Ha az önkormányzat fölpörgetné a felmérését, reménnyel állhatnának sorba. Különben augusztus 20-ig aligha újulnak meg.”


Az önkormányzat az óvodafelújításokról

Az MSZP „óvodafelújításos” sajtótájékoztatójára az önkormányzat közleményben reagált. Leszögezték: a 40-50 éves óvodák állapota jórészt annak tudható be, hogy az előző városvezetés alatt a felújítási munkák elmaradtak. Miskolcon két tagóvoda (a Bársony J. úti és a Brunszvik) felújítására pályáztak (2012 áprilisában), amelyeket csökkentett költséggel, támogatandónak ítéltek, ezért kifogással élt az önkormányzat. A pozitív döntést 2013. június 11-én kapta meg a hivatal, melyben elrendelték a pályázat esetleges hiánypótlását, illetve annak újraértékelését. Jelenleg a támogató döntésre várnak. A közbeszerzési eljárások nélkül a munkák nem kezdhetők meg. A Szivárvány óvoda felújítását 2012 áprilisában kezdte meg a Diamond-Generál-ép Kft., amely időközben ellehetetlenült. A Miskolci Közintézmény-működtető Központ ígérete szerint augusztus 31-ig elvégzik az óvoda felújítását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában