Helyi közélet

2013.07.15. 19:27

Kitakarítják a vihar után víz alá került aluljárót

Miskolc - „Három nappal a csütörtöki vihar után kerékpárral városunkba látogatóknak, illetve helyi biciklistáinknak meglehet a véleménye a Tiszai pályaudvar felől induló, a város vezetése által egekig magasztalt kétkerekűeknek épített útszakaszról” - kezdi levelét Olvasónk.

Miskolc - „Három nappal a csütörtöki vihar után kerékpárral városunkba látogatóknak, illetve helyi biciklistáinknak meglehet a véleménye a Tiszai pályaudvar felől induló, a város vezetése által egekig magasztalt kétkerekűeknek épített útszakaszról” - kezdi levelét Olvasónk.„A pályaudvartól 100-150 méterre található aluljárónál azonnal véget ér a kerékpáros idill, ugyanis ott három napja térdig érő vízben áll! Áthajtani fertőzés veszélye nélkül lehetetlen.”

Szivattyúzni kellett volna?

- A csapadékos időjárás miatt nagy mennyiségű hordalék került a kerékpárút Gizella utcai csapadékvíz-elvezető aknáiba - fogalmazott lapunk érdeklődésére Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője. - A múlt hét csütörtöki viharkárok elhárításának keretében hétfőn a Miskolc Víziközmű-karbantartó és Környezetvédelmi Kft. kitisztította az aluljáróban lévő aknákat. Az aluljáró takarítása is megtörténik.

- Az aluljárónak van egy szivárgója, az dugult el a hatalmas eső után - mindezt már Forrai András mondta munkatársunknak.

A Hadirokkantak utcán élő férfi hozzátette: ha a vihar után kiszivattyúzták volna a vizet, akkor semmi gond nem lenne az átjáróban.

- A kerékpárút úgy ahogy karban van tartva, viszont az aszfaltcsík építése tényleg teljes alapossággal zajlott - jegyezte meg az ott élő Forrai András. - Jó az út alapja, egészen a Tiszaitól a Soltész Nagy Kálmán utcáig. A parkolással van néha némi gond, hiszen az autók miatt gyakran nehézkesebb a kerékpáros közlekedés a kerékpárúton.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában