Helyi közélet

2013.05.27. 13:42

Fókuszban az okostelefonok az Informnál

Miskolc - Még mindig többen használják a mobil böngészőjét, pedig nyugaton már sokkal elterjedtebb az applikáció.

Miskolc - Még mindig többen használják a mobil böngészőjét, pedig nyugaton már sokkal elterjedtebb az applikáció.A Borsod Online hírportálunknál már valóban több éve van iOS és Android verzió is, most azonban a Hajdú Online és a Szabolcs Online hírei is elérhetőek az Android okostelefonnal rendelkezők számára. - mondta Vidó Dániel, a BOON, a SZON és a HAON online főszerkesztője. - Az iOS verzió két héten belül várható mindhárom (Borsod, Szabolcs, Hajdu) megyében, valamint ugyanekkor egy nagy frissítés keretén belül az összes applikációnk és mobil webverziónk is megújul. Ezek sokkal gyorsabbak lesznek, szebb megjelenéssel és könnyebb hírfeltöltéssel.

Hogy mindez miért fontos az Inform Média életében? Az Inform Média az utóbbi időben óriási hangsúlyt fektetett az okostelefonokra. Nem mehetünk el szó nélkül a trend mellett, miszerint Amerikában már több hírt fogyasztanak okostelefonon, mint asztali számítógépeken. Ez a folyamat 1-2 éven belül minket is elér, tehát mindenképpen fel kell rá készülnünk.

Ugyanaz a tartalom

- Jelenleg fut mind a három megyében egy kérdőívünk, hogy felmérjük hogyan és milyen eszközöket használnak olvasóink - tette hozzá Vidó Dániel. - Bízunk benne, hogy ennek eredménye segíteni fog bennünket, hogy még jobb applikációkat készítsünk. A másik ok, amiért nagyon fontos ez az irány, az az, hogy a felhasználóknak is sokkal könnyebb okostelefonról hírt beküldeni, hiszen mindegyiknek van beépített kamerája, sőt helymeghatározó rendszere is. Az Inform Médián belül felállt egyébként egy 6 fős mobil csapat is, akik nem csak kimondottan a hírekre, hanem általában a lokális igényekre fognak fókuszálni.

De mi is az a "mobil app"? Még mindig többen használják a mobil böngészőjét, pedig nyugaton már sokkal elterjedtebb az applikáció. Előnye, hogy sokkal gyorsabb, illetve nem kell mindig a kedvenc portáljaink URL-jét a böngészőbe pötyögnünk. Ha valami fontos hír történik, akkor egy úgynevezett „push notification” üzenettel azonnal értesülhetünk róla, nem kell állandóan az okostelefont bogarásznunk. A másik funkció, amit a böngészőben nem tudunk megtenni és a következő frissítéssel elérhető lesz az Android verzióra is, az a „Download to go” funkció vagyis kiválaszthatjuk, hogy melyik hírkategória érdekel bennünket és abból a friss híreket letölthetjük. Ez azért jó, mert ha ezt ingyenes wifi hálózaton tesszük meg, majd útra kelünk, akkor nem fogja a mobil internet előfizetésünket terhelni.

Az online főszerkesztőtől megtudtuk azt is, hogy a tartalom minden platform esetében ugyanaz, mindegy hogy mobil webverziót, iOS-t vagy Android-ot használunk-e.

- Az eltérés maximum a böngészési élményben lehet, hiszen okostelefonon kisebb méretben jelennek meg a vizuális tartalmak. Az előnye kizárólag a gyorsaságban illetve kényelmes használatban van. - fogalmazott.

ÉM-JLI


Szeretnénk az olvasóink segítségét kérni, hogy megalkothassuk a nagy megyei okostelefonhasználatról szóló infografikánkat. Csak néhány kattintás!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában