Helyi közélet

2013.04.29. 18:53

Trafikos ügyek: tessék választani?

Miskolc - Vagy a dohánybolt, vagy a képviselőség – ajánlja az ellenzéki politikus, képviselőtársainak.

Miskolc - Vagy a dohánybolt, vagy a képviselőség – ajánlja az ellenzéki politikus, képviselőtársainak.Nem igaz, hogy a trafikpályázatokat a Fidesz választókerületi elnökei minősítették – állította portálunk megkeresésére Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, az egyik miskolci választókerület pártszervezetének elnöke. „Ez nem a mi hatáskörünk” – reagált arra, hogy lapértesülés szerint országszerte a helyi fideszesek „előminősítették a pályázatokat.

Nem reagáltak

Kerestük párttársát, Sebestyén Lászlót – akinek sajtóhírek szerint a fia is trafikpályázat-nyertes –, de érdemben nem tudtunk vele beszélni, mivel a parlamenti ülésen tartózkodott.

A helyi közéletet foglalkoztatja, hogy a kormánypárthoz közeli személyek nyerték a 20 évre szóló trafikkoncessziót, Miskolcon és a megyében. A megyeszékhelyen például hírek szerint Takács Gábor fideszes önkormányzati képviselő és családja az itt elnyerhető 84 trafik közül 12 üzemeltetésének jogát szerezte meg. Portálunk a múlt hét óta próbálja utolérni a képviselőt, eddig nem reagált megkeresésünkre.

Miért hallgat?

Hétfőn az ellenzéki Jobbik is foglalkozott a trafikbotránnyal: választás elé állítanák az érintett miskolci képviselőket – vagy a dohányboltjaiktól váljanak meg, vagy a mandátumuktól. Erről Pakusza Zoltán, a párt helyi elnöke beszélt hétfői sajtótájékoztatóján. Mint mondta, Takács Gábor után újabb kormánypárti politikusról, Nánási-Kocsis Norbertről derült ki, hogy jelentős szeletet hasított ki a miskolci dohánybizniszből. Pakusza Zoltán szóvá tette azt is, Kriza Ákos miért hallgat az ügyben.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában