Helyi közélet

2013.04.05. 16:44

Jegyzet: Perlekedő

Állásidőt kellene fizetni a közmunkásoknak a Közmunkások Szakszervezete szerint, ezért perelnék az államot, ha találnak olyan közmunkást, aki vállalja az eljárást.

Állásidőt kellene fizetni a közmunkásoknak a Közmunkások Szakszervezete szerint, ezért perelnék az államot, ha találnak olyan közmunkást, aki vállalja az eljárást.

Tévedés ne essék, az állásidő kifizetését nem a lapátnyélre támaszkodva álldogálással eltöltött idő – sajna, eleget látni ilyet jártunkban-keltünkben –, hanem az eső miatti kényszerű pihenő miatt tartaná jogosnak az érdekképviselet. Mint mondják: nem a közfoglalkoztatottak hibája, hogy a legtöbb szabadban végezhető munkát idén még nem lehetett megkezdeni az időjárás miatt.

Nap mint nap elhaladva egy közmunkában készült, fordított áteresztő-képességű csapadékvíz-elvezető rendszer mellett (másoknak más, jobb tapasztalatuk is lehet), csak azon háborogtam: miként fizethet ki egy önkormányzat állami pénzeket olyan „munkáért”, ami épp a célt nem szolgálja. Fel sem tűnt nekik, talán csak most, hogy a víz a közútra zúdul, s a közlekedést is akadályozza. Nem is alapvetően a közfoglalkoztatottak hibájából: ők teszik, amit tudnak, s amit tehetnek... A hír hallatán az is felvetődik: 22 ezer 800 forintos foglalkoztatást helyettesítő támogatásért mit lehet elvárni. Meglehet: csupán munkát helyettesítő tevékenységet. S ha még ezt is veszélyben látják, teszik, amit tehetnek.

- Szalóczi Katalin -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában