Helyi közélet

2013.03.07. 13:27

Újra vendégségben – elsőként Vágó Istvánnal

Miskolc - MIKÉNE – azaz Miskolci Közös Nevező. S hogy mi lehetne ma a közös nevező?

Miskolc - MIKÉNE – azaz Miskolci Közös Nevező. S hogy mi lehetne ma a közös nevező?Vágó István a kocsonyafesztivál apropóján örömmel elevenítette fel újságunkban, hogyan ismerkedett 13 évvel ezelőtt Rózsa Edit és Fedor Vilmos invitálására Miskolccal. Ő volt az első fecske, aki „vendégségben járt Miskolcon”, majd jöttek a többiek. Tizenhárom éve kezdődött az a városmarketing program, melynek célja egy méltatlanul elfelejtett város újbóli felfedeztetése volt. Akkor rövid időn belül szinte az egész város a program mellé állt és a miskolciak joggal voltak büszkék azokra az elismerő mondatokra, melyeket a városba, vendégségbe érkezettek mondtak az itt szerzett élményeik hatása alatt – emlékeznek vissza az ötletgazdák, akik úgy gondolják, ismét nagy szükség van a miskolciak összefogására.

– Ezért keressük azt, amiben együtt tudunk működni. Azt a közös nevezőt, ami a miskolciakat – azokat, akik itt születtek, vagy akik ezt a várost választották otthonuknak – összeköti – hangsúlyozta Rózsa Edit egy szerdai sajtótájékoztatón, ahol bejelentette a Miskolci Közös Nevező Mozgalom életre hívását.

Az Itthon Miskolcon, a Vendégségben Miskolcon, a Miskolc a Múltban, a Kocsonyaközösség, a Szeretem Miskolcot mozgalom közös nevezője a város és a páratlan természeti adottságú térség bemutatása, felfedeztetése. Többek között a Vendégségben Miskolcon programmal, melynek keretében 2013 áprilisától újra meghívják a Miskolc Baráti Körét, hogy végigjárják azokat a helyeket, melyeket több mint tíz évvel ezelőtt megismertek. Az első vendég most is Vágó István lesz, akinek – csakúgy, mint az utána érkezőknek – hoznia kell magával egy új vendéget is, hogy együtt fedezzék fel a város és a régió értékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában