Helyi közélet

2013.02.06. 11:53

Ki nyert a Világsátor eltörlésén?

Miskolc - A Jobbik tiltakozott, a városvezetés lemondott a Világsátor projektről. Ki nyert az ügyön?

Miskolc - A Jobbik tiltakozott, a városvezetés lemondott a Világsátor projektről. Ki nyert az ügyön?„A polgármester számára nem volt jó döntés, csak rossz és rosszabb, és azt választotta, amelynek kevesebb a negatív következménye” – kezdte Gyömöre Máté politológus. Arról kérdeztük, hogy a Világsátor projekt körül kialakult politikai csatározásból ki került ki győztesen. A Jobbik ugyanis aláírást gyűjtött ellene, a városvezetés pedig letett arról, hogy Miskolcon legyen egy ilyen Világsátor.

„A Jobbik nyert, mert elérték céljukat, ebből ők kerültek ki győztesen. De számomra úgy tűnik, a polgármester ezzel a döntésével igyekezett elkerülni azt, hogy a radikális párt hosszabb időn keresztül tematizálja a közvéleményt” – magyarázta a politológus. Azt azonban hozzátette: politikai szempontból nem jó, ha a fideszes városvezetés – látszólag – a Jobbik akaratát teljesíti.

„A Fideszre nem vet jó fényt, hiszen eddig is előszeretettel mosták össze a szélsőjobbal, és az ellenzék számára ez igazolhatja azt, hogy a Fidesz együttműködik a Jobbikkal” – hangsúlyozta. Gyömöre Máté azonban úgy véli, a polgármester ezen döntése – rövid távon – azt a hasznot hozza, hogy Miskolc nem hangos a botrányoktól.

ÉM-NSZR


Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - „Miskolc polgármestere Világsátor-ügyben tanúsított magatartásával nem hajtott semmi hasznot, sőt, egyenesen kárt okozott Miskolcnak” – reagált közleményében a Világsátor visszavonására Földesi Norbert, szocialista frakcióvezető.

Miskolc - A sajtótájékoztató után (dr. Kriza Ákos bejelentette, nem lesz Miskolcon Világsátor) kérdeztük, mivel közgyűlési döntés van a Világsátor megvalósítására, megteheti-e a polgármester, hogy egyszemélyben dönt. Nem kell-e a lemondáshoz a közgyűlés jóváhagyása?

Miskolc - A polgármester bejelentette: a megépítés finanszírozásának biztos állami garanciája nélkül nem vállalja a beruházást.

Miskolc - "Meghátrált a városvezetés a miskolciak akarata előtt" -így reagált Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője a polgármester bejelentésére, mely szerint Miskolcon nem lesz Világsátor.

Miskolc, 2013. február 5., kedd (MTI) - A Jobbik mindenféleképpen arra törekszik, hogy se Miskolcon, se máshol az országban ne épüljön meg az úgynevezett Világsátor - mondta Vona Gábor pártelnök miskolci sajtótájékoztatóján kedden; Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), a város polgármestere ugyancsak sajtótájékoztatón azt közölte: Miskolc letett a kulturális központ létesítésének tervéről, de nem a Jobbik nyomására.

Miskolc - Miskolcon nem lesz Világsátor! - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Dr. Kriza Ákos. Majd Miskolc polgármestere ismertette a tényeket, azzal a megjegyzéssel, hogy a hangulatkeltés vámszedői ne nagyon üljenek tort a hír hallatán, és ne kezdjék el a mellüket döngetni, hogy elűztek egy 1,7 milliárdos projektet Miskolcról.

Miskolc - "Dr. Kriza Ákos polgármester részéről egyetlen bejelentés fogadható el, ha visszavonja a Világsátor projektet és bocsánatot kér a miskolciaktól, hogy ilyen egyáltalán eszébe jutott" - kezdte kedd délelőtti sajtótájékoztatóját Egyed Zsolt jobbikos országgyűlési képviselő.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában