Helyi közélet

2013.02.21. 10:48

Ékszerrablás Miskolcon: 300 ezer a nyomravezetőnek

Miskolc - Jutalmat ajánlott fel a megyei rendőr-főkapitány a keddi rablás elkövetőinek „fejéért”.

Miskolc - Jutalmat ajánlott fel a megyei rendőr-főkapitány a keddi rablás elkövetőinek „fejéért”.Kedden délután fél kettőkor két fiatalember ment be Miskolc egyik legforgalmasabb helyén egy ékszerboltba, egyikük az ajtónál maradt, míg társa fegyvert fogott az üzlet dolgozójára, aztán zsebre vágott néhány marék aranyékszert. A rablók távozása után az alkalmazott megnyomta a riasztót, ezt követően nem sokkal a helyszínre is értek a rendőrök.

Ott jártunkkor a nyomrögzítés még javában tartott, a helyszínelők egyebek mellett megpróbáltak szagmintát archiválni a bejárati ajtón lévő tábláról, amit az egyik rabló megfordított.

A két fiatalember nem bántotta a bolt dolgozóját, már-már udvariasan bántak vele, a hölgy ennek ellenére megrémült, mert mint mondta, most először fogtak rá fegyvert. Az ékszerüzlet szomszédjában üzemelő trafik dolgozója arról beszélt munkatársunknak, hogy mindenki azt hiszi, az Ady-híd Miskolc legforgalmasabb részeinek egyike, holott vannak olyan holtidőszakok, amikor hosszú percekig senki sem megy arra. A rablók is ezt használták ki.

- Korábban a másik oldalunkon lévő zálogházat rabolta ki egy fiatalember. Már vagy egy órája itt sétált, több üzlet dolgozójával beszéltem a rablás után, mindenki sejtette, mire készül, mert elment itt vagy háromszor-négyszer - mesélte.

A keddi rablás elkövetői is felmérték előbb a terepet: egyikőjük bement a boltba, megérdeklődni, mennyiért veszik át a törtaranyat.

A rendőrség szerdán felhívást juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyben azt kérik, hogy aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyek kilétének megállapítását vagy elfogását közvetlenül elősegítő információval rendelkezik, jelentkezzen az ismert rendőrségi telefonszámokon vagy személyesen, a nyomravezetőnek 300 ezer forint jutalmat ajánlott fel a megyei rendőr-főkapitányság vezetője.

ÉM-SZP


Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat fegyveres rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesekkel szemben.

Miskolc - Fegyveres rablók jártak az Ady-hídnál lévő egyik ékszerboltban kedden kora délután.

Miskolc - Kedden kora délután eddig ismeretlen személy ment be Miskolcon az Ady hídnál található egyik ékszerüzletbe és az ott dolgozóktól értékeket követelt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában