Helyi közélet

2013.01.09. 10:33

Pénzt ígértek a csalók

Kecskemét, Miskolc - A Kecskeméti Városi Ügyészség nyolc ember ellen emelt vádat, akik egy pénzügyi szolgáltatást nyújtó cég kecskeméti és miskolci irodájának alkalmazottaiként több száz ügyfelüket csapták be, tájékoztatta lapunkat dr. Gyugyi Csilla a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője.

Kecskemét, Miskolc - A Kecskeméti Városi Ügyészség nyolc ember ellen emelt vádat, akik egy pénzügyi szolgáltatást nyújtó cég kecskeméti és miskolci irodájának alkalmazottaiként több száz ügyfelüket csapták be, tájékoztatta lapunkat dr. Gyugyi Csilla a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője.Fogyasztói csoportot szerveztek, tagdíjat szedtek, de senkinek sem fizettek.

Az ügynek összesen 326 károsultja van, közülük 187 borsodi, akiket személyenként 50-450 ezer forintos összegekkel csaptak be. Az ügy nyolc vádlottja között öt miskolci van, jelenleg egyikük sem áll kényszerintézkedés hatálya alatt. Az elkövetők kecskeméti és miskolci irodájukban 2010 augusztusa és 2011 júniusa között fogyasztói csoportokat szerveztek, ügyfeleiktől pedig tagdíjat szedtek be.

A gazdasági társaság helyi lapokban hirdette tevékenységét, amelyekben pénzügyi gondok megoldását ígérte. Az is szerepelt a hirdetésekben, hogy a BAR-listások és nyugdíjasok is pénzhez juthatnak, de hogy valójában fogyasztói csoportról van szól, azt csak a hirdetés legalján, apró betűvel tüntették fel.

A hirdetés szövege azt sugallta, hogy a cég azonnal készpénzt folyósít.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában