Helyi közélet

2012.12.26. 16:24

Jegyzet: Egy tányér leves

<em>Megdöbbentő fotó terjed az interneten: emberek állnak sorba a fővárosban egy tál meleg ételért december 24-én, de olyan sokan, hogy a képen a sor vége valahová a végtelenbe vész. Azt gondolhatnánk pedig, hogy az ünnepekre mindenki jól bevásárolt, felkészülve az üzletek zárva tartására és a vendégek fogadására. A fotó azonban arról tanúskodik, hogy több száz ember nem bevásárlóközpontok pénztárai előtt sorakozott, hanem azt igyekezett megtudni, hol kaphatna ingyen egy tál meleg levest.</em> <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Megdöbbentő fotó terjed az interneten: emberek állnak sorba a fővárosban egy tál meleg ételért december 24-én, de olyan sokan, hogy a képen a sor vége valahová a végtelenbe vész. Azt gondolhatnánk pedig, hogy az ünnepekre mindenki jól bevásárolt, felkészülve az üzletek zárva tartására és a vendégek fogadására. A fotó azonban arról tanúskodik, hogy több száz ember nem bevásárlóközpontok pénztárai előtt sorakozott, hanem azt igyekezett megtudni, hol kaphatna ingyen egy tál meleg levest. Hegyi Erika jegyzete.

Ennyire nagy a baj? Vagy igazuk lehet azoknak a fórumozóknak, akik politikai sorban állásról írnak? Arra utalva, hogy jómódú emberek is beálltak a tál levesért csak azért, hogy lejárassák a kormányt? Az tény, hogy a hatalmon lévők az elmúlt években többnyire nem a szegények bajait igyekeztek enyhíteni. Kurtították a szociális juttatásokat, a közmunkások bérét, az adószabályokkal is a kiskeresetűek jártak rosszul, de cserébe kaptak új adókat, és még egy párat hozzá az új esztendőre. A rezsiköltség csökkentése üdvözlendő, de rezsije is csak annak van, aki eddig valahogy fent tud tartani a lakását. És a gáztűzhelyet is csak az tudja bekapcsolni, akinek van miből megfőznie az egy tál meleg ételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában