Helyi közélet

2012.12.24. 14:15

Játékokat, édességeket és ruhaneműket kaptak

Ózd - A nehéz helyzetben lévő gyerekek karácsonyfája alatt is lesz ajándék Ózdon.

Ózd - A nehéz helyzetben lévő gyerekek karácsonyfája alatt is lesz ajándék Ózdon.Három mikrobusznyi, mintegy százötven csomag adományajándékot osztottak szét ezekben a napokban Ózdon. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársai gyűjtötték össze a meglepetéseket, amelyek a mélyszegénységben élő családok karácsonyfája alá kerül.

Andó Pál, a TKKI Ózdi igazgatóságának a vezetője, Fazekas Zoltán, alpolgármester és Berki Lajos, a Nemzetiségi Roma Önkormányzat helyi elnöke adta át képletesen az adományokat a Bizalom és Munka Modellprogramban résztvevő családoknak.

Közvetítői szerep

- Olyan meglepetéseket kaphattak meg az ózdi gyerekek, amiket a minisztériumok dolgozói adtak össze az elmúlt két hétben - tette hozzá Andó Pál. - Játékokat, édességeket és ruhaneműket is kaptak a szegény sorsú családok. Számomra nagy öröm, hogy a fővárosban gondoltak ránk, mi pedig ezt a közvetítői szerepet örömmel vállaltuk. Az ünnepségen jelképesen három csomagot nyújtottunk át, a többit pedig a szociális munkásaink segítségével juttatjuk el a családokhoz.

A karácsonyi ajándékok átvétele előtt a Velence-telepen élő gyerekek ünnepi műsorral kedveskedtek a meghívott vendégek számára. Az eseményen szó esett arról is, hogy jövőre ismét folytatódik a komplex telepprogram az észak-borsodi városban. Hétes - és Velence-telepen élőket vonják be a felzárkóztatásba, köszönhetően egy közel 150 millió forintos Európai Uniós pályázatnak.

- Két esztendőn keresztül folytathatjuk a megkezdett munkát - tette hozzá Fazekas Zoltán, alpolgármester. - Elsősorban Velence és Hétes-telepen igyekszünk felzárkóztató feladatokat végezni, de reményeink szerint lesz lehetőségünk arra is, hogy a város többi pontjára is kiterjesszük a programot. Az ország számos pontján indulnak komplex telepprogramok, mi azonban ebből a szempontból mindenki előtt járunk. Idén már sikerült kialakítani a bizalmi kapcsolatot a bevonni kívánt réteggel, így a folytatáskor jó ismerősként köszönthetjük majd egymást. Ezért is örömteli számomra, hogy a célcsoport tagjait az ünnepek közeledtével meg tudtuk ajándékozni, ezért szeretnék köszönetet mondani a minisztérium dolgozóinak, akik gondoltak az ózdi szegény sorsú gyerekekre.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában