Helyi közélet

2012.12.18. 09:35

Illyés Miklós nem vette fel a kesztyűt

Az MVSC elnöke eddig kulcspozíciókat töltött be a Magyar Cselgáncs Szövetségben, most azonban ott „munka nélkül” maradt.

Az MVSC elnöke eddig kulcspozíciókat töltött be a Magyar Cselgáncs Szövetségben, most azonban ott „munka nélkül” maradt.A vasutasok első emberét az MJSZ szakmai alelnökeként és szakágvezetőjeként a sportág egyik meghatározó vezetőjeként tartották számon. Ez az állapot egészen a hét végéig tartott, ugyanis a vasárnapi tisztújító közgyűlés más sportembereket juttatott ezekbe a pozíciókba.

Tudatosan

– Kezdem a szakágvezetői tisztséggel – sorolta Illyés Miklós, majd így folytatta: – 2010-ben kértek fel erre a munkára és megbízatásom az idei esztendő végén, azaz december 31-én lejár. Azt előre bejelentettem, hogy a szakmai alelnöki funkciót és a szakágvezetősködést nem kívánom tovább csinálni, mert mindegyik teljes embert kíván, ráadásul nem is szerencsés egy kézbe összpontosítani a két területet. Vagyis ennek a posztnak az elvesztése egyáltalán nem fáj nekem, mindenki elhiheti nekem, hogy tudatosan léptem vissza. A szakmai alelnöki „beosztás” már egy kicsit más „tészta”.

Puccs volt?

Illyés Miklós jelöltette magát a szakmai alelnöki tisztségre, de miután először megváltoztatták az alapszabályt, bejelentette visszalépését.

– Teljesen természetes, hogy manapság egy választás előtt szinte mindenki „mocorog” – folytatta az MVSC elnöke. – Én nem így cselekedtem, nem mozgolódtam, nem kampányoltam, semmi különösen nem ígértem, vagyis nem vettem fel a kesztyűt. A velem szimpatizálók azt mondták, hogy akár puccsnak is vehetem a kiesésemet, de én ezzel nem foglalkozom. A munka úgyis megtalál, akár Miskolcon, akár Budapesten, egyáltalán nem muszáj mindig az első vonalban menetelni. Egyébként is iszonyatosan sokat voltam távol, ezért az elvárttól lényegesen kevesebb időm jutott „saját” klubomra és szakosztályomra, mert hetente kétszer biztosan Budapesten, Tatán, vagy éppen az itt-ott tartott edzőtáborokban dolgoztam, az utazásokról nem is beszélve. Mindenkinek kell egy kis áramszünet, magam is így vagyok ezzel. Most itthon fogok feltöltődni, sokkal több munkát tudok vállalni.

Az egykori olimpikon, aki Sydneyben rendezett ötkarikás játékokon képviselte a magyar színeket, kijelentette: az országos szövetség elnökségének „póttagjaként” – a régiós érdeket képviselőjeként – bizonyára felkérik, hogy segítsen, adja át tapasztalatát, tudását, s ha így lesz, soha nem fog nemet mondani.

– Nekem a cselgáncs a „gyerekem”, ott és akkor, abban a funkcióban és beosztásban segítem, amiben csak tudom – hangsúlyozta Illyés Miklós. – Ez az év egyébként is kissé zivataros volt az MVSC számára: történt egy és más a klub háza táján, a kiválásra és más klub megalakítására gondolok elsősorban, szóval ebben a helyzetben az elnöknek, aki ráadásul szakvezetői szerepet is betölt, a versenyzői között a helye. Azt is mondhatom tehát, hogy minden rosszban van valami jó – persze fordítva is így van ez... A munka úgyis megtalál, akár Miskolcon, akár Budapesten, egyáltalán nem muszáj mindig az első vonalban menetelnem.

ÉM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában