Helyi közélet

2012.12.12. 10:38

Folytatódik a barcikai adventi siker

Kazincbarcika - Programokban gazdag hétvégét zárt Kazincbarcika.

Kazincbarcika - Programokban gazdag hétvégét zárt Kazincbarcika.

A mögöttünk álló hétvégén a december 2-ától január 4-éig tartó „Adventtől új évig” rendezvénysorozat négy újabb eseményére került sor.

Szombat délután a sportközpont munkacsarnokában zajlott Babos Tímea WTA-tornagyőztes, profi teniszező közreműködésével a „Mikulás Sportvarázs”; a görög katolikus templomban pedig a Barcika Consort Régizene Együttes lépett fel a „Muzsikáló templomok” második koncertjén. Másnap délelőtt gyertyákat és gyertyatartókat készítettek a Gyermekek háza-Kézművesház játszóházi foglalkozásán. Délután négytől ismét lehetett korzózni a városháza előtti téren.

Ez egy ilyen tél

A „II. Adventi korzón” karácsonyi dalokkal szerepelt a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium kórusa. A Kazincbarcikai Összevont Óvodák Morzsa Színháza a „Holle anyó” c. meseelőadást mutatta be. A miskolci Fráter Kórus is karácsonyi dalokkal készült, fellépésük különlegességét a gospelbetétek adták.

Az est sztárvendége Sipos F. Tamás volt, akinek a koncertjére megtelt a Fő tér. A negyvenperces nosztalgiabuli után ismét soroltak tombolát, majd Klimon István alpolgármester a kisfiával együtt meggyújtotta a város 2. adventi gyertyáját.

Komfortos karácsonyi vásár

A december 9-ei korzón ismét kinyitott a Szeretetkuckó, ahová adományokat vártak a szervezők, akiknek ezen a hétvégén a kazincbarcikai karitász mellett az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub segített. Szépen gyarapodott a művelődési központ előcsarnokában felállított Kívánságfára feltűzött karácsonyi üzenetek száma is.

A múlt vasárnap két újdonsága a kukkolófotó-falak és a térre kihelyezett szalmabála-fotelek voltak, amikkel még hangulatosabbá tették a Barcika Art Kft. munkatársai a kézművesvásárnak és vendéglátásnak köszönhetően is nyüzsgő teret.

Az e heti programokról részletesen tájékozódhatnak a november 30-ai Kazincbarcikai Mozaik online is elérhető négyoldalas Programajánló rovatából, a www.egressy.hu, a www.kvtv.hu és a www.opont.hu weboldalakról, a KVTV és a Rádió M műsoraiból, a facebookról (cím: Barcika Art Kft), valamint a városszerte elhelyezett plakátokról, molinókról.

A Szeretetkuckóba szánt adományokat hétköznap reggel nyolctól este hatig a művelődési központ portájára várják.

- GJ -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában