Helyi közélet

2012.12.23. 14:04

Fehér Karácsony helyett ónos eső

Miskolc - Nem ígérnek fehér karácsonyt a meteorológusok, de ónos esőt sajnos igen.

Miskolc - Nem ígérnek fehér karácsonyt a meteorológusok, de ónos esőt sajnos igen.Vasárnap délelőtt némi reményt adott a fehér Karácsonyra, hogy elkezdett esni a hó. De alig egy óra után abbamaradt a havazás, és az addig lehúllott fehér csapadék sem bizonyult tartósnak Az Országos Meteorológiai Szolgálat azonban (OMSZ) másodfokú figyelmeztetést adott ki: tartós ónos eső várható több megyében vasárnaptól. Éppen ezért fokozott óvatosságra intették az autósokat, és arra kérték őket, aki teheti ne induljon el autóval. Válassza inkább a vonatközlekedést. Igaz, az ünnepek miatt ott is megnövekedett forgalomra kell számítani.

Változó menetrend

A karácsonyi és a szilveszteri utazási szokásokhoz igazodva azonban változik a vonatok közlekedési rendje is, több mentesítő járatot indít és fokozott biztonsági intézkedéséket rendelt el a MÁV-START Zrt. A személyszállító vonatok december 25-én, keddig ünnepnapi, december 26-án, szerdán vasárnapi menetrend szerint közlekednek. December 27-én, csütörtökön már a megszokott, munkanapi menetrend lesz érvényben.

A módosított közlekedési rendről a MÁV honlapján (www.mav-start.hu) található menetrendi keresőben és a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon is tájékozódni lehet – hangsúlyozta a vasúttársaság közleményében. A megnövekvő ünnepi utasforgalomra készülve a vasúttársaság fokozott figyelmet fordít a közlekedő szerelvények üzembiztonságának fenntartására, valamint az utasok személy- és vagyonvédelmének erősítésére is. Mint kifejtették: a következő napokban különösen a Készenléti Rendőrség, de más rendőri szervek is megnövelt létszámmal látnak el szolgálatot a vasútállomásokon, pályaudvarokon és a személyvonatokon.

Az MVK Zrt. járatai december 24-én 16 óráig a villamos és autóbusz járatok szombati nap szerint, ezt követően egyedi menetrend alapján közlekednek, amiről a közlekedési vállalat honlapján találhatunk bővebb információkat.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában