Helyi közélet

2012.11.22. 18:07

Ötvenmilliós cukros „bukta”

Budapest, Sárospatak - Sárospataki cég rendelte meg a 226 tonna cukor átcsomagolását.

Budapest, Sárospatak - Sárospataki cég rendelte meg a 226 tonna cukor átcsomagolását.Piaci áron 50 millió forintot meghaladó értékű, 226 tonna „nyilvántartásban nem szereplő” cukrot foglaltak le a hatóságok Nagykátán, Akasztón és Ácson az elmúlt héten - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel. A Nébih közleménye szerint a nagy kiszerelésben lévő, francia, lengyel és litván forrásból beszerzett cukrot egy sárospataki cég megrendelésére a három telephelyen bérmunkában csomagolták egykilós kiszerelésűvé.

A nagykátai és az akasztói csomagoló illegálisan működött, ezért a bejelentés nélküli tevékenységgel előállított termékek forgalomból való kivonását, a fogyasztókhoz eljutott cukor visszavonását a Pest Megyei Kormányhivatal illetékes igazgatósága azonnali hatállyal elrendelte.

A cukorral és beszerzőjével kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a Nébih-nek, de lapzártánkig nem érkezett rájuk válasz. Az egyik legismertebb sárospataki édesipari cég kereskedelmi igazgatója munkatársunknak elmondta: valóban forgalmaznak kilós kiszerelésű kristálycukrot, de a lefoglalt szállítmányhoz semmi közük, bár azt elismerte, hogy az engedély nélküli tevékenységet végző három cég közül korábban kettővel kapcsolatban álltak.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában