Helyi közélet

2012.11.15. 08:36

Bemutattuk a TOP 100-at

Miskolc - Elkészült az idei TOP 100 kiadvány, melyben a megye legjelentősebb cégeit mutatjuk be.

Miskolc - Elkészült az idei TOP 100 kiadvány, melyben a megye legjelentősebb cégeit mutatjuk be.Az Észak-Magyarország legújabb TOP 100 kiadványát szerdán mutattuk be a Palotaszállóban. A kiadványt bemutató rendezvényen részt vett dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara elnöke, dr. Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese, Szalayné Ostorházi Mária, a NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának főigazgatója, Demeter Ervin kormánymegbízott, dr. Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) elnöke. A vendégeket Kiss László, az Észak-Magyarország főszerkesztője köszöntötte, aki elmondta: „Célunk, hogy megmutassuk a megyei gazdaság legjobbjait, ezzel is gratuláljunk, elismerjük teljesítményüket, illetve ezen keresztül mutassuk be, mi történt az elmúlt időszakban, milyen változások érintették a gazdaságot.”



Demeter Ervin köszöntőjében gratulált azoknak a cégeknek, amelyek bekerültek az idei kiadványba. Hangsúlyozta: ez annak a teljesítménynek az elismerése is, amelyet ezek a cégek véghez vittek, és ezek az emberek tisztességes munkájukkal rangot vívtak ki. Kiemelte: egy vállalat sikere nem áll meg a cég falain belül, felelősségük túlterjed, a megye gazdasági életére is befolyással vannak. Elmondta azt is: a kormányhivatalban minden ügy fontos, de ezen meghatározó cégeket még inkább szolgálják majd munkájukkal, hogy a jövőben még sikeresebbek legyenek.



Kitörési pont lehet

Dr. Mengyi Roland azzal kezdte: „Üzenet értéke van ennek a találkozónak.” Mint mondta, bár a megye gazdaságáról beszélünk, de ezt éppúgy befolyásolják a világgazdasági történések, mint az országosat. Úgy véli: az európai gazdasági növekedési tere áthelyeződik keletre, azaz hazánkra is. „Borsod ezen belül is kitörési pont lehet, amennyiben rendelkezünk megfelelő erőforrásokkal.”

Beszélt arról is, hogy a jövőben változtatni kell azon a tendencián, miszerint a vállalkozások főleg technikai jellegű fejlesztéseket hajtanak végre, miközben sokkal inkább törekedni kellene arra, hogy a foglalkoztatás növekedése legyen a cél. „Közösségük itt és ma óriási üzenet az országnak, hogy tiszták és elérhetőek a közös céljaink” – fogalmazott.



Dr. Kriza Ákos pedig azt emelte ki, hogy ebből a találkozóból profitálnia kell a városnak, a megyének. Az itt köttetett együttműködések előrevivők – vélte. „Az együttgondolkodás komoly eredményekhez vezethet” – fogalmazott. Azt is elmondta, hogy külföldön az a jellemző, hogy ha van egy döntés, mindenki beáll mögé, és elérik a célt. Hazánkban ez a hozzáállás hiányzik, hiába van döntés, a lovak különböző irányba húznak – mondta. A polgármester közös gondolkodást kért a megye meghatározó vállalkozóitól, és azt, hogy találjanak olyan ötletet, „amelyek a szekeret egy irányba húzzák” – fogalmazott.

ÉM-NSZR


TOP 100 az Északban

A csütörtöki Észak-Magyarországban található magazin tartalmát illetően sok tekintetben megegyezik a vállalkozások képviselőinek szerdán átadott kiadvánnyal, de a szakmai elemezéseken túl „könnyedebb” írásokat is olvashatnak benne.


Miskolc - Hagyományos rendezvényünk keretében mutattuk be a kiadványt és adtuk át a díjunkat.

Miskolc - Hitviták tüzében – szirénhangok bűvöletében – erről tartott előadást Parragh László.

Miskolc - Mi a NAV szerepe a költségvetési tervek teljesítésében?

Miskolc - „Megyénket korábban mindenki az iparral azonosította, de ez a múlté.”

Miskolc - Hiánypótlónak nevezte a TOP 100 kiadványt Bihall Tamás, a BOKIK elnöke, mivel ez odaadható külföldi befektetőknek, illetve a hazai döntéshozóknak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában