Helyi közélet

2012.10.16. 09:17

Tüntetések október 17-én Miskolcon: merre és mikor vonulnak a pártok?

Miskolc - Szerdán 13 órakor megkezdődnek a demonstrációk Miskolcon. 

Miskolc - Szerdán 13 órakor megkezdődnek a demonstrációk Miskolcon. 



Miskolc, 2012. október 16., kedd (MTI) - Miskolc polgármestere, a Fidesz és az LMP helyi szervezete, valamint a megyei roma önkormányzat is elhatárolódott kedden a másnapra szervezett "szélsőséges" felvonulástól. 


Miskolc, 2012. október 16., kedd (MTI) - Támogató aláírásokat gyűjt az MSZP Miskolcon, az Avason ahhoz a javaslatához, amelyben a párt kezdeményezte, hogy a kormány különítsen el egymilliárd forintot a lakótelepen visszaélésekkel eladott lakások megvásárlására és a felhalmozódott rezsihátralékok rendezésére. 


Miskolc - A tüntetések napja lesz szerdán Miskolcon: három szervezet is demonstrál az Avason.


Miskolc - Csak a párbeszéd jelenthet kiutat az avasi lakótelepen kialakult helyzetből.


Miskolc - Hogyan juthatnak haza az avasiak a tüntetések miatt?


Miskolc - Az MSZP azt kezdeményezi, hogy a kormány különítsen el egymilliárd forintot a miskolci Avas lakótelepen visszaélésekkel eladott lakások megvásárlására és a felhalmozódott rezsihátralékok rendezésére.


Miskolc - Ezt a kérdést is feltettük a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának.


Miskolc - 2012. október 17-én bejelentett demonstrációk miatt a villamosok, a 21, 21B, 29, 31, 32, 34, 35, Tesco Avas, Auchan 2 autóbusz járatok közlekedésében késésekre, terelés kell számítani.


Miskolc - Miskolc város területén 2012. október 17-én forgalomkorlátozással, vagy torlódással érintett útszakaszok.


Miskolc - Borsod-Abaúj-Zemplén Megye rendőrfőkapitánya a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30. szakasza alapján 2012. október 17-én 7.00 órától 2012. október 18-án 7.00 óráig Borsod-Abaúj-Zemplén Megye teljes területére fokozott ellenőrzést rendelt el.


Miskolc - A szélsőjobboldal parádéjának nevezték a szerdai jobbikos tüntetést dr. Tompa Sándor és Varga Gergő DK-s képviselők.


2012.10.16., kedd 12:59: Hogy jutnak haza az avasiak szerdán?

Miskolc - A szerdai tüntetések miatt nem tereli el a buszokat az MVK Zrt., csak késésekre számítanak.


Miskolc - A miskolciak holnap újra kénytelenek lesznek eltűrni a politikai élet okos tojásainak következő erőszaktételét. A Jobbik, Gyöngyöspata és Devecser után most Miskolcot szeretné káoszba taszítani. A még a szocialistának se elég jó gyurcsányi minicsapat pedig ehhez nyújt segédkezet, ha már a parlamentben képtelenek észre vétetni magukat. Sebestyén László közleménye.


Miskolc - A Jobbik, az MSZP és a DK politikai játszótérnek nézik az Avast. Egyesek élő közvetítés közben költöznek be a lakótelepre, mások pedig dühödten felvonulást szerveznek, csak hogy feledtessék riasztó belső ellentéteiket. A szélsőséges erőknek az Avas csak eszköz a saját politikai céljaikhoz. A problémát azonban mi azután is kezelni fogjuk, hogy véget érnek a vonulgatások és levonulnak a szélsőségek az Avasról. - Dr. Kriza Ákos polgármester közleménye >>>


[poll id="261"]


2012.10.16., kedd 09:17: A Demokratikus Koalíció (DK) kezdi a demonstrációk sorát szerdán délután 1-kor, ők a Csabai kapuban útzárra kértek engedélyt. Egészen délután 3 óráig lesznek ott, majd az Ifjúság utcán felmennek az Avasra, a Fényi Gyula térre. Várhatóan 4 órára érnek oda, ahol a párt országgyűlési képviselői mondanak majd beszédet.

E közben, délután 2 órakor, az avasi posta előtt gyülekeznek majd a Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat szimpatizánsai. Ők végigvonulnak az Avason, egészen az Avastetőn lévő sportpályáig, ott elindulnak, a Hidegh-sor irányában a városba, egészen a Szinva teraszig. Tervük az, hogy különböző pontokon csatlakozhatnak hozzájuk szimpatizánsok.


Avas demonstráció nagyobb térképen való megjelenítése


A Jobbik által meghirdetett Magyar Élet Menete pedig délután 5 órakor kezdődik a volt Platán étterem előtt. Itt a jobbikos képviselők beszédet mondanak, majd elindulnak a Gesztenyés és Áfonyás utcák irányába és vissza a Platán elé. A mostani programból úgy tűnik, hogy egyszerre egy időben, egy helyen, legalábbis közel egymáshoz, a Demokratikus Koalíció és a Jobbik tüntetői lesznek.

Elterelésekre is kell számítani, erről mára ígértek bővebb tájékoztatást.

ÉM-NSZR


Budapest, 2012. október 15., hétfő (MTI) - Az MSZP azt kezdeményezi, hogy a kormány különítsen el egymilliárd forintot a miskolci Avas lakótelepen visszaélésekkel eladott lakások megvásárlására és a felhalmozódott rezsihátralékok rendezésére.

Miskolc, 2012. október 13., szombat (MTI) - A Jobbik a Magyar élet menete elnevezésű, jövő szerdára tervezett megmozduláson valami, és nem valakik ellen demonstrál majd Miskolcon, az avasi lakótelepen - mondta Egyed Zsolt, a párt országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján, a borsodi megyeszékhelyen.

Miskolc - Az október 17-re tervezett Magyar Élet Menete szeretné felhívni a kormány figyelmét a rossz közbiztonságra, a rossz szociális helyzetre, az emberek kilátástalan helyzetére - kezdte szombati sajtótájékoztatóját Egyed Zsolt országgyűlési képviselő.

Miskolc - A civilek kérik a Jobbikot, ne vonuljanak fel az Avason, a párt nem enged, lesz felvonulás.

Budapest, 2012. október 12., péntek (MTI) - A Jobbik szerint Miskolc avasi lakótelepén radikális közrendvédelmi intézkedésekre és a "bitorolt" ingatlanok önkormányzati kisajátítására van szükség.

Miskolc - A Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat október 17-én a "Hazáért, a Demokráciáért" elnevezéssel országos szintű ellendemonstrációt szervez.

Miskolc - Miskolc civil szervezetei nyílt levélben kérik az október 17-ére tervezett a „Magyar Élet Menete az Avason” címet viselő felvonulás szervezőit, hogy tegyenek le szándékukról. Ajánlják, hogy a felvonulás helyett keressék és találják meg az avasi közösség számára leghasznosabb megoldásokat.

Miskolc, 2012. október 12., péntek (MTI) - Az elmúlt időszak legnagyobb megmozdulására készül a cigányság Miskolcon október 17-én - mondta Horváth Aladár, a Polgárjogi Mozgalom a Köztársaságért elnevezésű szervezet vezetője pénteken miskolci sajtótájékoztatóján.

Miskolc - Jövő szerdán Miskolcon délelőtt fél 9-től este 9-ig több párt és szervezet is utcai demonstrációkat jelentett be.

Miskolc - A Jobbik vonulása és az ellene szerveződő demonstráció veszélyeztetheti az avasi közösségépítő programot.

Miskolc - „Demokrácia van, így, ha valaki engedélyt kap az tüntethet. A jobbikos felvonulás céljával azonban nem értek egyet, demagógnak tartom – ezt mondta dr. Nagy Kálmán, a terület országgyűlési képviselője. Azt is: az Avason rossz helyzetben élnek családok, őket próbálja a Jobbik maga mellé állítani. „Mi viszont mindent elkövetünk, hogy a nehéz sorsú családok helyzete jobb legyen” – fogalmazott.

Miskolc - „Ne jöjjenek ide, mit lázítanak, van elég baj az Avason.” A bajt is sorolták: éhezés, szegénység, bűnözés.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában