Tüntetésre tüntetések

Akt.:
Tüntetésre tüntetések
Miskolc – A tüntetések napja lesz szerdán Miskolcon: három szervezet is demonstrál az Avason.

Ön részt vesz az október 17-ei miskolci demonstrációban?

  • Nem veszek részt
  • Igen, a Jobbik oldalán
  • Igen, a Demokratikus Koalíció oldalán
  • Igen, a Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat oldalán

Összes szavazó: Összes szavazó:

Betöltés ... Betöltés ...


Elsőként a Jobbik jelentette be, hogy október 17-én a Magyar Élet Menetét tartja az avasi lakótelepen. Ez ellen tiltakozva a Demokratikus Koalíció (DK) is jelezte, ők is tüntetnek. Majd a Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat is engedélyt kért tüntetésre.

Dr. Kriza Ákos polgármester közleményében felelős magatartásra szólított fel mindenkit. Valamint kijelentette: „Nem engedjük csatatérré változtatni az Avast!”

Dr. Sebestyén László, fideszes országgyűlési képviselő is közleményt adott ki, amelyben felelőtlen politizálásnak nevezte, amit a Jobbik és a DK tesz. Úgy véli: a Jobbik ezen politizálása nem rendet teremt, hanem heccel, és káoszt szül.

©

Az MSZP kedden tartott kiállást az Avason. Mint mondták: ők nem vonulnak, megoldást kínálnak, s ezt egy egymilliárdos lakásalap létrehozásában látják.

A DK pedig lejárató akciónak nevezte, amit a Jobbik az Avas lakótelep ellen indított.

A demonstráció miatt a tömegközlekedésben elterelések és késések várhatók. AZ MVK azt ígéri, az avasi megállóhelyeken, délután 2-től estig az MVK munkatársai a helyszínen tartózkodnak majd, és tájékoztatják az utasokat.

ÉM-NSZR