Helyi közélet

2012.10.12. 18:05

Finn gyár: folynak az előkészületek

Miskolc - „Csúszik a beruházás, de nem lehet tudni, mennyit. Az biztos, az idén nem kezdődik el” – ezt nyilatkozta honlapunknak Újhelyi Csaba, a finn gyár hazai képvielője a napokban. Azt is elmondta: „A terület megvan, de a projektet jelenleg felfüggesztették.” Ennek oka az: a gyár európai piacra gyártana, az európai piacon azonban bizonytalan a helyzet– tudtuk meg.

Miskolc - „Csúszik a beruházás, de nem lehet tudni, mennyit. Az biztos, az idén nem kezdődik el” – ezt nyilatkozta honlapunknak Újhelyi Csaba, a finn gyár hazai képvielője a napokban. Azt is elmondta: „A terület megvan, de a projektet jelenleg felfüggesztették.” Ennek oka az: a gyár európai piacra gyártana, az európai piacon azonban bizonytalan a helyzet– tudtuk meg.A napokban megjelent cikkünkre a Miskolc Holding Zrt. igazgatósági elnöke, Vécsi György közleményben reagált:

„A darugyár építési munkálatait a finn cégcsoport akár most is megkezdheti, mivel Miskolc városa, a Miskolc Holding Zrt. és a MIK Zrt minden ezzel kapcsolatos, ehhez kapcsolódó feladatát időben teljesítette. Megtörtént a telekegyesítés is, így bízunk abban, finn befektető barátaink hamarosan megkezdik az építkezést...”

„Miskolc városa és a Miskolc Holding részéről tehát minden feladat elvégezve, de a finn cég részéről is elkezdődtek a beruházáshoz kapcsolódó egyéb munkálatok. Már dolgoznak a finn cég alkalmazásában helyi vezetők, nemrég a Miskolci Egyetemen nyitotta meg észak-magyarországi területi képviseletét a Konecranes Kft.. A társaság és az egyetem többek között egy vizsgáló laboratóriumot is kialakít, amely komoly kutatásokat, fejlesztéseket tesz lehetővé az emeléstechnikában, amelynek eredményeit a darugyártásban is lehet alkalmazni ” – áll a közleményben.

6 milliárd

„A finn Konecranes cégcsoport magyarországi érdekeltsége, a Konecranes Supply Hungary Kft. 2011-ben 25 hektár területet vásárolt a miskolci Mechatronikai Ipari Parkban Európa egyik legnagyobb gyártókapacitásának kiépítése céljából, amelynek teljes költsége meghaladja a 6 milliárd forintot, teljes kapacitáson 400 új munkahelyet teremtve” – írja.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában