Helyi közélet

2012.09.13. 12:40

Nézőpont: Mission impossible

<em>Ha már a világsztárok szívesen forgatnak filmet kishazánkban, akkor akár témát is meríthetnének mindennapjainkból. A Lehetetlen küldetés folytatása például lehetne az, hogy Tom Cruise beáll egy magyar közkonyhára, és azt a feladatot kapja, hogy alig 200 forintból oldja meg egy iskolás ebédjét</em>. <strong>Szántó Rita jegyzete</strong>.

Ha már a világsztárok szívesen forgatnak filmet kishazánkban, akkor akár témát is meríthetnének mindennapjainkból. A Lehetetlen küldetés folytatása például lehetne az, hogy Tom Cruise beáll egy magyar közkonyhára, és azt a feladatot kapja, hogy alig 200 forintból oldja meg egy iskolás ebédjét. Szántó Rita jegyzete. Úgy, hogy abban legyen leves, második és valami édesség, vagy éppen gyümölcs is. Látom magam előtt a filmjelenetet: a feladatot közlő üzenet 5 másodpercen belül megsemmisíti magát, hősünk pedig kétségbeesetten próbálja megoldani a feladatot, egy iskolai konyhában rohangálva fel-alá. Egyszercsak összetalálkozik a konyhás nénivel, aki egy gyümölcsös ládára ülteti a felzaklatot Tomot, és elmagyarázza neki, hogyan kivitelezze a mission impossible-t, azaz a lehetetlen küldetést. Így a film közepe felé Tom – az ipari méretű gáztűzhely felé madzagon belógatva – elkezdi főzni a levest, neki lát a paradicsomos káposztafőzeléknek, és egy piskótatekercset is összedobb.

A végén ő maga sem érti, hogy sikerülhetett neki. Több számítást végez, az eredmény mindig ugyanaz: 195 forint. Mielőtt nagyon büszke lenne magára, következik a kóstolás. Akkor azért rájön, hogyan sikerülhetett mindez. Próbálja felismerni a levest, de nem sikerül neki, nem is bánja, mert ez már nem a küldetés része. Egyet harap a piskótatekercsbe, majd beleszeret a takarékos konyhás nénibe, és mielőtt a kötélen visszahúznák a plafonra, a segítőkész szakácsnő derekát könnyedén átölelve csókot lehel a hölgy ajkára. Aki csak mosolyog magában, és tudja, neki holnap is lesz küldetése.

Mégpedig lehetetlen...


Borsod-Abaúj-Zemplén - Az étkezési norma évek óta nem változtak, az élelmiszerárak viszont igen, folyamatosan nőnek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában