Helyi közélet

2012.09.19. 14:34

Küldjön hírt: Selyemrétis diákok a Miskolci Városi Közlekedési Zrt.-nél

Miskolc - "Sokszor beszélgettünk tanulóinkkal arról, milyen fontos környezetünk levegőjének tisztasága. Mindenkinek javasoljuk, ha teheti, közlekedjen gyalogosan vagy tömegközlekedési eszközzel, csökkentve ezzel a káros hatásokat."

Miskolc - "Sokszor beszélgettünk tanulóinkkal arról, milyen fontos környezetünk levegőjének tisztasága. Mindenkinek javasoljuk, ha teheti, közlekedjen gyalogosan vagy tömegközlekedési eszközzel, csökkentve ezzel a káros hatásokat."

A Városi Közlekedési Zrt. az Európai Mobilitás Hét keretében nyílt napján betekintést engedett a “műhelytitkokba”, megismerhetik a látogatók a szerelőműhelyt, megtekinthetik a veterán járműveket. Tanulóinkkal szeptember 17-én délután mentünk “tanulmányi sétára”. Látogatásunk alkalmával láthattuk, hogy a szerelőműhely két részből áll, egy öt-aknás és a másik oldalon egy két-aknás részből. A Zrt. egyik dolgozója vezetett körbe minket a szerelőcsarnokon, közben az érdeklődők kérdéseire is válaszolt. Munkatársa pedig rövid ismertetést nyújtott a két veterán autóbuszról. Az Ikarus 31-es 1959-ben készült, Ormosbányán és környékén volt forgalomban. Az Ikarus 620-as felújítása, vizsgáztatása 2010 decemberében fejeződött be. Ez a jármű 1969-ben készült. A restaurálás során a szakemberek arra törekedtek, hogy megmentsék az eredeti alkatrészeket. A felújított vázra szinte teljes egészében az eredeti lemezek kerültek vissza. A veterán járművek újra élnek, nagyobb rendezvények, filmfesztivál, veterán autós találkozók alkalmával - ahonnan mindig díjakkal, elismeréssel térnek vissza - kerülnek bemutatásra. Tanulóinknak nagyon tetszett, hogy megérinthették, sőt, fel is szállhattak a kiállított járművekre. Nehezen lehetett őket rávenni a visszaindulásra. Tanulóink és mi, nevelők is élményekkel gazdagodva tértünk vissza az iskolába. Elmondhatjuk, hogy kicsit időutazást is tettünk, visszarepültünk a múltba, mely talán nem is volt olyan rég.

 - Győrffy László Jánosné -

a miskolci Selyemréti Általános és Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola pedagógusa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában