Helyi közélet

2012.09.15. 19:20

Gát van, pénz még nincs

Budapest, Ónod, Felsőzsolca - A kártérítési ügy „folyamatban van”, de hogy pénz mikor lesz belőle, azt még ma sem tudni biztosan.

Budapest, Ónod, Felsőzsolca - A kártérítési ügy „folyamatban van”, de hogy pénz mikor lesz belőle, azt még ma sem tudni biztosan.Két esztendő telt el azóta, hogy több Sajó-menti települést elöntötte a nagyárvíz. Egy esztendővel ezelőtt adták át a legveszélyeztetettebb területeken azt a gátrendszert, amely megakadályozza, hogy újra ekkora pusztítást végezzen a megáradó folyó.

A védelmi rendszer kialakításához több ingatlantulajdonos telkét kurtították meg. Ráadásul a kormány által meghirdetett veszélyhelyzet védelme alatt előzetes egyeztetés nélkül volt lehetőség a gátépítés megkezdésére, anélkül, hogy az ingatlantulajdonosokkal megegyeztek volna a terület vételáráról, vagy az ingatlanokban okozott károk ellentételezéséről.

Az előbb említett ellentételezés és a kártérítés kifizetésének megkezdését több ízben is megígérték az illetékesek, ám ez a mai napig nem történt meg. Lapunk több érintett felsőzsolcai és ónodi olvasója érdeklődött, hogy mikor számíthatnak végre kártérítésre. Egyik olvasónk levelének egy mondata jól jellemzi a helyzetet: „katasztrofális helyzet van az árvízi gátépítés folyamán történt kisajátítás ügyében, lehet, hogy lerágott csont az árvíz, de több száz család kisajátítási ügye az nem...”

ÉM-SZB


Budapest, Felsőzsolca, Ónod - Ónodon és Felsőzsolcán immár két éve húzódik a gátépítés miatti kártérítés kifizetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában