Helyi közélet

2012.08.16. 07:37

Tizenhat járásközpont lesz Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Budapest - A járások kialakításáról szóló kormánydöntés szerint tizenhat járási székhely lesz a megyében.

Budapest - A járások kialakításáról szóló kormánydöntés szerint tizenhat járási székhely lesz a megyében.A Magyar Közlönyben ezen a héten hétfőn hétfőn közzétett kormány­ren­delet melléklete szerint 2013. január elsejétől Cigán­don, Edelényben, Encsen, Gön­cön, Kazincbarcikán, Mezőcsáton, Mezőkövesden, Miskolcon, Ózdon, Putnokon, Sárospatakon, Sátoraljaújhelyen, Szerencsen, Szikszón, Tiszaújvárosban és Tokajban működik majd járási hivatal.

Korábban 15 volt a terv

Ez azt jelenti, hogy a korábbi elképzeléssel ellentétben – amely tizenöt járási központtal számolt – Cigándon is lesz járási székhely, azaz a döntéshozók tolerálták a beterjesztett változtatási elképzelést. Erről korábban lapunkban is olvashattak.

A járások és a járási székhelyek kialakításának alapelve ugyanis az volt, hogy a megyék határaihoz igazodva az állampolgárok számára biztosítsa az államigazgatási szolgáltatásokhoz való gyors és könnyű hozzáférést.

Országosan 175 a számuk

A járások kialakításának elveiről és az előkészítés feladatairól tavaly szeptember 1-jén döntött a kormány, jövő januártól országszerte 175 járási, a fővárosban pedig 23 kerületi kormányhivatal kezdi meg működését.

A Magyar Közlöny már említett hétfői számában megjelent a 2013. január elsejétől működő járási hivatalok székhelyét és illetékességi területét tartalmazó teljes országos lista.

ÉM-SZB


Borsod-Abaúj-Zemplén - Az alapelv az volt, hogy mindenkinek elérhető közelségben legyen a kormányablak.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában