Helyi közélet

2012.08.24. 19:21

Tárgyaltak, ígéreteket kaptak

Kazincbarcika, Budapest - Korábban petíciót írtak és elvitték az egészségügyi államtitkárságra, most tárgyalhattak is.

Kazincbarcika, Budapest - Korábban petíciót írtak és elvitték az egészségügyi államtitkárságra, most tárgyalhattak is.Az egészségügyi államtitkárságon tárgyaltak pénteken a kazincbarcikai kórház funkcióváltása ellen tiltakozó civilek. Mint Czipfel Tiborné, a megbeszélések egyik barcikai részvevője munkatársunknak elmondta, az államtitkárságon, ahol ott volt dr. Jakó Ildikó, az Észak-magyarországi Térségi Egészségügyi Szolgáltató Központ igazgatója is, arról tájékoztatták őket, hogy a kórház üzemeltetését Kazincbarcikán is hamarosan átveszi az állam, de ígéretet kaptak rá, hogy az intézmény irányításával nem dr. Daher Pierre-t bízzák majd.

Czipfel Tiborné jelentős eredménynek tartja, hogy ígérvényük van rá: az izsófalvai pszichiátriai szakkórház és betegotthon lakóit mégsem helyezik át a barcikai kórház egykori gyermekosztályára, a pszichiátriai betegek helyett krónikus belgyógyászati osztályt hoznak létre. Czipfel Tiborné még beszámolt arról is, hogy a megbeszéltek szerint megoldják a 24 órás gyermek sürgősségi ellátást is. A barcikai civilek arra is ígéretet kaptak, hogy a belgyógyászat az eddigi negyven ágy helyett ötvenet kap, és hogy a sebészetet kibővítik annyira, hogy ne csak egynapos ellátás keretében fogadhassanak beteget, hanem bonyolultabb és jobban finanszírozott beavatkozásokra is sor kerülhessen. Ezen felül arról is szó esett, hogy a egy új mentőautót kap a kazincbarcikai mentőállomás.

Mint arról korábban beszámoltunk, májusban állami kézbe került a kazincbarcikai kórház, majd megváltozott a feladatköre, ami a helyiekben komoly ellenérzést váltott ki. Két demonstrációt is tartottak a „kórház megmentése” érdekében - egyet civilek, egyet a Jobbik -, aláírásokat gyűjtöttek, hogy a korábbi ellátási struktúra megmaradhasson. Az aláírásokat Szitka Péter polgármester, a Jobbik támogatását élvező civilek petícióját pedig Czipfel Tiborné és Szentesi Szilvia vitték el az államtitkárságra.

ÉM-SZP


Kazincbarcika, Budapest - Eredményesnek bizonyult a tárgyalás a kazincbarcikai kórház átalakítása ellen tiltakozók képviselői és az egészségügyi kormányzat között, tudatta portálunkkal Czipfel Tiborné, a megbeszélés egyik kazincbarcikai képviselője, aki elmondta: határozott ígéreteket kaptak, melyekről jegyzőkönyv is született.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában