Helyi közélet

2024.05.28. 20:22

Lakossági fórumot tartottak az Avas szállóval kapcsolatban (fotókkal)

Az eseményen elhangzott, hogy a tervezés során szükségessé vált a hatályos településrendezési eszközök módosítása.

Ujlaki Attila

Fotó: Ujlaki Attila

A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány tulajdonában álló projekttársaság, az Avas Talentum Ingatlanfejlesztő Kft. a volt Korona szálló műemléki rekonstrukcióját és új oktatási épületszárnnyal történő bővítésének beruházását végzi. Ennek kapcsán lakossági fórumot tartottak a miskolci városházán kedden délután. 

Minden tervezett módosításkor a törvény és az idevonatkozó jogszabály előírja, hogy lakossági fórumot kell tartani, ahol az érintett település most jelen esetben Miskolc lakossága véleményt mondhat erről a tervről, és itt ismertetjük a tervet és a módosítás lényegét, amennyiben valakinek észrevétele van itt megteheti, vagy akár 8 napon belül írásban is

 – mondta Szunyogh László, Miskolc főépítésze. Azt is hangsúlyozta: ha valamilyen lakossági észrevétel érkezik, akkor a hivatalnak meg kell azt vizsgálni és válaszolni rá.

Tájékoztattak 

A főépítész azt is elmondta, hogy a szabályzat módosításáról azt lehet mondani, hogy néhány kérdésben van változás. „Legfontosabb az, hogy az egykori Korona Szálló telkéből annak idején kihasították egy kis sarkot, ahol egy gáznyomás szabályozó került elhelyezésre” – mondta. Arra is rámutatott: ez azt eredményezi, hogy ha ez megmarad, akkor körülötte egy magas tűzfal fog megvalósulni, és ott akkor keletkezik egy ilyen városi út. 

Ez a tűzfallal körül határolt sikátor vagy udvar semmiképp nem lenne kedvező sem a Mathias Corvinus Collégiumnak, sem a városnak a városkép szempontjából, és ezért a módosítás arra vonatkozik, hogy ezt a gáznyomás szabályót helyezzük innen egy közterület alá

 – részletezte. Hozzátette: ennek a helyén pedig már akkor normális falakkal határolt tér, úgynevezett teraszfedés jöhet létre. A főépítész elmondta a lakossági egyeztetéssel párhuzamosan zajlik egy vizsgálat is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában