Helyi közélet

2012.08.14. 17:15

Nézőpont: Imázsépítés

<em>Véget ért a nagy sportseregszemle, a harmincadik nyári olimpia. Természetesen a politika sem mentesült az ötkarikás játékok alól, több helyen is vita indult arról, helyük van-e a politikusoknak az olimpián.</em> <strong>Bánhegyi Gábor jegyzete</strong>

Véget ért a nagy sportseregszemle, a harmincadik nyári olimpia. Természetesen a politika sem mentesült az ötkarikás játékok alól, több helyen is vita indult arról, helyük van-e a politikusoknak az olimpián. Bánhegyi Gábor jegyzeteNyilván erős imázsépítő hatása van annak, ha a kissé apatikusnak beállított köztársasági elnök öklét rázva szurkol a magyar válogatottért a lelátón, valamint annak is, ha a kormánypárt egyik vezető tagja elmondja, az ő ötletük volt kivinni az úszóversenyekre az általa vezetett város színeiben versenyző sportoló édesanyját. Láttatják ezek a gesztusok az embert, aki egy a tömegben, akár mi is lehetnénk.

Nincs ebben semmi rossz, Berki Krisztián aranyérme előtt-alatt-között sokat mutatták a brit trónörökös feleségét is, ami nem volt annyira meglepő, hiszen a brit királyi család tagjai több versenyen is jelen voltak, mint ahogy a svéd király is szurkolt övéiért a kézilabdacsarnokban. Hiszen az olimpia társasági esemény is, ahol a nem hivatalos beszélgetések gyakran többet érhetnek sok előre leegyeztetett sajtónyilvános találkozónál.

Jelzésértéke van ilyenkor a politikusok jelenlétének. Üzenet arról is, mennyire fontos például a sport politikusainknak, mint ahogy árulkodó lehet ilyen esetben az is, ki marad távol.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában