Helyi közélet

2012.08.14. 11:42

Sárospataki Végardó Fürdő: 120 vagy 500 millió?

Sárospatak - Két terv is készül a sárospataki Végardó Fürdő fejlesztésére.

Sárospatak - Két terv is készül a sárospataki Végardó Fürdő fejlesztésére.Rendkívüli testületi ülést tartott a sárospataki önkormányzat, amelynek legfontosabb pontja annak megtárgyalása volt, hogy megvitassák, milyen irányban folytatódjon a sárospataki Végardó Fürdő fejlesztése.

Két program

– Néhány évvel ezelőtt a fürdő már átesett egy jelentős fejlesztésen – mondja Aros János, Sárospatak polgármestere. – Akkor 600 millió forintot költöttünk a fürdőre, amelynek keretében teljesen megújult a büfésor és egy új medence is épült. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy itt szerettünk volna megállni, hiszen a korábbi tervek között is szerepelt egy wellness-szálló megépítése is, de miután úgy ítéltük meg, hogy az akkori helyzetben egy ilyen beruházás csak a veszteségeket növelte volna tovább, erről letettünk. Jelenleg két programban gondolkodunk: a minimálprogram egy 120 millió forintos fejlesztésről szólna, amelyből néhány csúszdát és látványelemet lehetne beépíteni. A másik lehetőség egy 500 milliós pályázat. Ennek köszönhetően jelentősen ki tudnánk tolni a jelenlegi három hónapos fürdőüzemeltetési ciklust, amely további bevételeket hozhatna a városnak és újabb munkalehetőségeket is teremtene. A szakértők hat új elemet tártak elénk, amelyből mindegyik belefér a pályázati keretbe. Öt látványelem komfortosabbá tenné a fürdőt, a hatodik pedig egy új, ezer négyzetméteres medence megépítése lenne. Ez utóbbi lehetővé tenné, hogy a fürdő késő őszig a vendégek rendelkezésére álljon.

Egyeztetés alatt

Aros János elmondta, döntés még nem született ugyan, de a testületi ülésen végig az 500 milliós pályázatról szólt és arról, hogy Sárospatak polgármestere folytassa az egyeztetéseket a szakértőkkel.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában