Helyi közélet

2012.08.30. 17:53

Évnyitó: több kisebb lesz

Miskolc - Új igazgató, új évnyitó. A kedélyek megnyugodtak az Avasi Gimnáziumban.

Miskolc - Új igazgató, új évnyitó. A kedélyek megnyugodtak az Avasi Gimnáziumban.„Azt hallottam, nem lesz évnyitó idén az Avasi Gimnáziumban, ahová járok, és ez engem egy kissé aggaszt. Mint bizonyára tudják, az új igazgatónő nem minden ellenvetés nélkül ülhetett be a székébe, és szerintem nagyon rossz ötlet részéről, ha ezek után tényleg nem rendez évnyitót, szimplán csak be kell mennünk majd az első nap” – írta a napokban a szerkesztőségünkbe küldött levelében az Avasi Gimnázium egyik diákja. Azóta a gimnázium honlapjára felkerült a tanévkezdéssel kapcsolatos információ, mely szerint a kezdő évfolyamok tanévnyitóját reggel fél 8-kor tartják a színházteremben, a többi osztályt évfolyamgyűlésre várják.

Közvetlen kapcsolat

Schmidtné Törő Ágnes, a gimnázium igazgatója elmondta: szeretne közvetlen kapcsolatot kialakítani a diákokkal, és azért gondolt arra, hogy évfolyamonként találkozik az első nap a tanulókkal. Hozzátette: hamarosan közös ünneplésre is lesz lehetőség, hiszen szeptember 22-én öregdiák-találkozót rendeznek az iskolában.

Még bizonyára emlékeznek rá olvasóink, hogy az elmúlt tanév végén nem volt konfliktusmentes az Avasi Gimnázium igazgatóváltása. Mert bár a tantestület, a szülői közösség és a diákok is az akkori igazgatót, Arday Istvánt támogatták, a közgyűlés mégis az új pályázónak, Schmidtné Törő Ágnesnek adott bizalmat. Akkor a szülők tiltakozást szerveztek, levelet küldtek Miskolc polgármesterének, az oktatási bizottság elnökének és több minisztériumnak is.

Kókai Sándorné, a szülői közösség elnöke portálunknak elmondta: a gimnáziumban mindig ünnepélyes évnyitóval kezdődött az év, ahová minden diák ünneplőbe érkezett. Erre most különösen nagy szükség lenne, amikor új igazgató került az iskola élére. A nyáron elküldött levelekkel kapcsolatban megtudtuk, az oktatási államtitkárság azt írta: mivel az önkormányzat az iskolafenntartó, az ő joga igazgatót kinevezni. Január 1-jétől viszont az iskolák állami fenntartásba kerülnek, és akkor szakmailag újraértékelik az igazgatók személyét. A szülők egyébként nem terveznek semmilyen tiltakozást.

A Földes Ferenc Gimnázium is igazgatóválasztás előtt áll. A tantestület és az alkalmazotti kör szeptember 17-én alakítja ki véleményét a két pályázóról és pályázatról. Mint ismeretes, Veres Pál, eddigi igazgató másodszorra pályázott, ellenfele Dávid Enikő, aki a Vörösmarty Általános Iskola tanára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában