Helyi közélet

2012.08.24. 08:50

Bosch-jubileum - 35 másodpercenként 1 termék

Miskolc - Naponta 2500, azaz 35 másodpercenként 1 termék készül a Bosch PSR gyártósorán.

Miskolc - Naponta 2500, azaz 35 másodpercenként 1 termék készül a Bosch PSR gyártósorán.

Három műszakban – műszakonként 15 ember – 2500 terméket gyárt naponta azon a gyártósoron, amelyiken a Robert Bosch Power Tool Kft. legújabb terméke, a miskolci fejlesztésű PSR Select akkus csavarozó készül. A forradalmi újításnak számító kéziszerszám ötlete egy helyi mérnök fejéből pattant ki, s márciusban kezdődött a sorozatgyártása. Nem véletlen, hogy éppen ez a termék adta az 50 milliomodikat a Miskolcon készülő kéziszerszámok közül.

Ansgar Lengeling, a társaság ügyvezető igazgatója szerint eme jeles jubileum a Bosch magyarországi tevékenységének meghatározó erejéről tanúskodik.

Köszönet a dolgozóknak

– A magyar mérnökök tudása, kreativitása és hozzáállása miatt Magyarország mára a globális Bosch-innováció egyik stratégiai bázisává emelkedett. Európa vezető elektromos kéziszerszám gyárának ügyvezető igazgatójaként örömmel tölt el, hogy ebben a diadalmenetben Miskolc meghatározó szerepet játszik. Ez arra ösztönöz minket, hogy ebben a szellemben folytatva a munkát még több sikerrel öregbítsük a Bosch és Miskolc hírnevét – hangsúlyozta Ansgar Lengeling a csütörtöki ünnepségen.

Mint mondta: a mai nap voltaképpen születésnapi ünnepség, amelyen a miskolci gyár minden egyes dolgozója fogadhatja a gratulációkat, hiszen az, hogy egy évtized sikereivel a hátunk mögött együtt örülhetünk az 50 milliomodik kéziszerszám elkészültének, példaértékű. Ezért köszönet illeti a gyár valamennyi dolgozóját, különösképpen a PSR Select projektcsapatát és a gyártósor munkatársait, akik innovációs erejükkel, rugalmas együttműködésükkel és szaktudásukkal lehetővé tették, hogy ez a páratlan eredmény megszülethessen.

Mérföldkövek

– A mai nap apropója jól mutatja az elmúlt 10 év eredményességét. Sikertörténet, hiszen a Bosch folyamatosan bővülve Miskolc egyik legnagyobb foglalkoztatójává vált. Fontos szereplő a város életében az oktatást illetően is, s mindez reményteli a jövőbeni fejlődést tekintve – tette hozzá dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, aki szerint mindkét félnek érdeke, hogy újabb mérföldkőhöz érkezzen a társaság.

S ha már mérföldkövekről beszélünk, a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. 2001 novemberében alakult Miskolcon. A vállalat 2005-ben önálló tanszéket alapított a Miskolci Egyetemen, ahol azóta több mint 30 mechatronikai mérnök-jelöltet oktatnak a leginnovatívabb környezetben. 2008. október 15-én gördült le a 25 milliomodik elektromos kéziszerszám a Robert Bosch Power Tool Kft. gyártószalagjáról.

2009-ben a Bosch fejlesztése, az UNEO elnevezésű pneumatikus fúrókalapács nyerte el a XVII. Magyar Innovációs Nagydíjat.

ÉM-UM


Miskolc - Miskolci fejlesztésű termékkel ünnepli az 50 milliomodik kéziszerszámot a miskolci Bosch gyár.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában