Helyi közélet

2012.07.22. 15:06

Klasztersiker itthon

A klaszterek számára az akkreditációs cím elnyerése egyenlő az elismeréssel és az újabb lehetőségekkel.

A klaszterek számára az akkreditációs cím elnyerése egyenlő az elismeréssel és az újabb lehetőségekkel.Az Észak-magyarországi Informatikai Klaszter 2007 ban alakult 25 tagvállalattal,ma már 41 en a tagjai. A klaszter célja, hogy a régió tudásbázisára építve a gazdasági informatika, konvergens technológia, internet informatika és ipari informatika területén a tagvállalatok kutatás-fejlesztési kapacitásainak egyesítésével, a meglévő szinergiák feltárásával a nemzetközi piacokon is piacképes termékek és szolgáltatások kialakítására alkalmas kutatási és fejélesztési eredményeket hozzanak létre A 2010-es első hasonló siker után most egy ujabb futamban is sikerrel járt a klaszter így újabb 2 évig viselheti az Akkreditált Innovációs Klaszter címet és élvezheti az ezzel járó előnyöket.Mindez régiónk számára jelentős fejlemény, hiszen az információtechnológia munkahelyteremtési, befektetési területén is igy ujabb lehetőségekhez juthatunk.

Bodáné Tajthy Krisztina ügyvezető igazgató a következőket mondta: -Az Akkreditált Innovációs Klaszter címpályázat célja az innovatív kkv- és exportorientált, jelentős foglalkoztatási hatású klaszterek akkreditálása volt a már működő hazai klaszterek közül, az Új Széchenyi Terv stratégiai céljainak megfelelően. Sikeres akkreditáció esetén a klaszter minden tagja 2 év időtartamra kap jogosultságot a dedikált pályázatokon való indulásra. Az akkreditáció elismeri azokat a fejlődő hazai klasztereket, amelyek már több éve bizonyítottan és eredményesen együttműködnek és ezt a szakmai összefogást közös megegyezéssel intézményesítették. Az Akkreditált Innovációs Klaszter cím odaítélésekor a klaszterek nem részesülnek közvetlen pénzügyi támogatásban.

Az akkreditált klaszter, illetve annak tagjai pályázhatnak a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által a klaszterek, illetve klasztertagok részére kiírt pályázatokon való kizárólagos részvételre, továbbá jogosultak egyes, nem kizárólag az akkreditált klaszterek által elnyerhető támogatások esetében az értékelés során többlet pontok megszerzésére. A kizárólag Akkreditált klaszterek számára kiírt innovációs témájú pályázatok keretében mindezidáig 151 kutatás-fejlesztési és innovációs projekt részesült támogatásban közel 25 milliárd forint összegben.


Mi is az a klaszter?

Az Észak-magyarországi Informatikai Klaszter egy vállalkozói szövetség az informatikai területén. Abból a célból alapították, hogy képességeinket, adottságainkat összeadjuk, üzleti lehetőségeinket, eredményeinket növeljük. A klaszter egy előnyökkel járó együttműködési keretet nyújt tagjai számára .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában