Helyi közélet

2012.06.10. 15:12

Zumbával döntöttek meg két rekordot Miskolcon

Miskolc, 2012. június 10., vasárnap (MTI) - A magyar zumba és közös tánc rekordja is megdőlt Miskolcon: a helyi sportcsarnok előtti téren mintegy 1700-an mozogtak, táncoltak együtt a 30 fokos melegben - a vasárnap közétett eredmény szerint.

Miskolc, 2012. június 10., vasárnap (MTI) - A magyar zumba és közös tánc rekordja is megdőlt Miskolcon: a helyi sportcsarnok előtti téren mintegy 1700-an mozogtak, táncoltak együtt a 30 fokos melegben - a vasárnap közétett eredmény szerint.A rekorddöntésben egy miskolci kereskedelmi rádió hallgatói, a helyi zumbások, valamint a latin ritmusokra épülő fitneszprogram ismert hazai és külföldi trénerei, kedvelői vettek részt szombaton. Tóth-Szántai József, a Rádió M ügyvezetője az MTI-nek vasárnap, a rekordszámítást követően elmondta: 1776-an regisztráltak a rendezvényre, a jegyzőkönyvben pedig - ötven fős pontossággal - 1650 fő szerepel.

Ezzel hivatalosan is két magyar rekord dőlt meg: az egyik a magyar zumba rekordja, amelyet korábban 800 fővel tartottak, a másik a magyar közös táncrekord, amit Baja tartott, ahol két évvel ezelőtt 1597-en táncoltak egyszerre. A világrekorder egy ausztrál város, ahol 3105-en zumbáztak a közelmúltban. A rekordkísérletben olyan kedvelt hazai és külföldi zumbások vettek részt többek között, mint Samuel Salazar az Egyesült Államokból, Jorge Proano Kolumbiából, illetve a miskolci Major Anita, Grundmann Béla, a Zumba Hungary vezetője, Vieira Lívia, Magyarország első Zumba oktatója, és Szlovákiából Veres Csótó Rita is. 


Miskolc - Szombaton délután nem mindennapi eseményre várták az érdeklődőket a Miskolc Városi Sportcsarnok előtti térre.

tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában