Helyi közélet

2012.06.13. 12:37

MSZP: megvan a selyemréti strandhoz az önerő?

Miskolc - Nem engedték be a szocialista képviselőket a selyemréti strand építési területére.

Miskolc - Nem engedték be a szocialista képviselőket a selyemréti strand építési területére.Miért hazudoznak a selyemréti strand ügyében? - ezzel a címmel tartottak sajtótájékoztatót dr. Simon Gábor országgyűlési és önkormányzati képviselő, Földesi Norbert frakcióvezető és dr. Tompa Sándor önkormányzati képviselő szerdán. Az újságírókat a strand bejáratához hívták, de az építési területen is szerettek volna szétnézni. Oda azonban nem engedték be őket. A képviselők szerint ez az országgyűlési képviselők jogállásával és a miskolci SZMSZ-el is ellentétes.

A képviselők azonban megtartották a sajtótájékoztatót. Elmondták: a város csak ürügyet keresett arra, hogy felbonthassa a kivitelezési szerződést. Az igazi ok azonban az, hogy Miskolc nem rendelkezik az 500 millió forintos önrésszel – fogalmazott Tompa Sándor. Ezen kijelentését arra alapozta, hogy a gazdasági bizottság ülésén - amely egyébként zárt - Vécsi György, a Miskolc Holding igazgatósági elnöke arról beszélt, hogy azon vannak, hogy biztosítva legyen ez a forrás. Hozzátette: amennyiben valóban nincs meg az önrész fedezete, annak beláthatatlan következményei lehetnek. Például felbonthatják a támogatási szerződést.

"A selyemréti strand kálváriája – hasonlóan a tapolcai és diósgyőri strandhozKobold Tamás polgármestersége idején indult, amikor a város mindhárom strandját tíz éves, határozott időre bérbe adta, emiatt a város lemaradt az uniós fejlesztési lehetőségekről" – mondta dr. Simon Gábor. Folytatta: majd 2007-ben a város pályázott az Észak-Magyarországi Operatív Program Turisztikai Attrakció fejlesztésre és nyert, 2010-ben lefolytatták a kivitelezéshez szükséges közbeszerzési eljárást. A győztes kivitelezővel azonban nem kötöttek szerződést és Kriza Ákos emberei új eljárásban, új kivitelezőt szereztek - fogalmazott.

Földesi Norbert kiemelte: Kriza Ákos polgármester tavaly októberben azt nyilatkozta, a szocialisták nem biztosították az építkezés önerejét. A szocialista frakcióvezető szerint azonban biztosítva volt, enélkül a pályázatot sem lehetett volna benyújtani, a támogatási szerződést sem lehetett volna aláírni. Példaként említette Czinkné Sztán Anikónak, a Miskolci Turisztikai Kft. vezetőjének nyilatkozatát is, melyben azt mondta tavaly decemberben: „Jövő nyáron új stranddal várjuk majd a miskolciakat.”

ÉM-NSZR

Lesz működő strand 

A szocialisták sajtótájékoztatójára Nánási-Kocsis Norbert fideszes önkormányzati képviselő közleményben reagált:

„Hazudozásról beszéltek ma délelőtti sajtótájékoztatójukon a selyemréti strand ürügyén a helyi MSZP és a Gyurcsány párt sokat próbált vezetői. Simon, Tompa, meg Földesi úgy tettek, mint akik a Marsról érkeztek és elfelejtették volna, hogy a selyemréti strandot eredetileg már 2008. tavaszán át kellett volna adni...de a Gyurcsány kormány érzéketlensége és a Káli-féle városvezetés tehetetlensége miatt ebből semmi sem lett....Simonnak, Tompának és Földesinek az fáj, hogy amit ők nyolc év alatt el sem tudtak kezdeni, azt minden bizonnyal a jelenlegi város vezetés be is fogja fejezni: és igenis lesz működő, szép strand a Selyemréten. Az más kérdés, hogy az építkezést nem az fogja befejezni, mint aki a kivitelezést elkezdte.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában