Helyi közélet

2012.06.18. 13:16

Miskolc már gazdálkodik, de a fizetés csúszik

Miskolc - Malacok vannak, szarvasmarhák lesznek, fizetés viszont még nincs...

Miskolc - Malacok vannak, szarvasmarhák lesznek, fizetés viszont még nincs...A Bedegvölgyben jártunk, ahol a város cége, a Miskolci Agrokultúra Kft. állattartásba kezdett. Megtudtuk, hogy eddig 26 mangalica van a telepen, 43 még érkezik, illetve 45 szürkemarhát is várnak. Néhány közmunkás bére azonban késik. Legalábbis erről panaszkodtak néhányan, amikor Lantos Ottóval, a Miskolci Agrokultúra Kft. ügyvezetőjével a helyszínen jártunk.

A Bedegvölgybe kiérve 33 közmunkással találkoztunk, akik karámot építenek, bozótot írtanak, aprítanak és gondozzák az állatokat. Immár harmadik hete. De néhányan eddig még nem kaptak fizetést, pedig a 47 ezer forintjukat heti bontásban kellene megkapniuk.

Kökény Gáborné például a hétvégén is várta, hogy megérkezik a pénz, de nem kapott semmit. „Soha nem volt a kezemben gereblye, most először próbálom ezt a munkát. Korábban a csokoládégyárban dolgoztam, előtte a kórházban takarítottam. De hallottam erről a munkalehetőségről, és elvállaltam, hiszen 22 ezerből nem tudom eltartani a családomat” – sorolta.

Míg Lantos Ottóval a területen voltunk több munkás is arról érdeklődött a cégvezetőnél, mikor kapnak fizetést. „Az elszámolást a kistérségi munkacsoport végzi, ahova nyolc közmunkást vettek fel adminisztrációs munkára. Ők a városgazda 280 és az agrokultúra 33 közmunkásának bérét számolják el. Egy nap alatt ezt nem tudták, nem beszélve arról, hogy adódtak adminisztrációs gondok, voltak olyna papírok, melyeket a dolgozók nem adtak le, ezért a kincstár visszaküldött papírokat. A fizetési gond azonban hamarosan megoldódik” – válaszolta nekik és lapunknak is az ügyvezető.

ÉM-NSZR

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában