Helyi közélet

2012.06.18. 08:23

Isten hozottal köszöntötték őket

Miskolc - Fárasztó gyalogtúra után értek Miskolcra a két hete Budapestről indult színészek.

Miskolc - Fárasztó gyalogtúra után értek Miskolcra a két hete Budapestről indult színészek.Nem sokkal az operafesztivál gálahangversenye előtt érkezett a Miskolci Nemzeti Színház színpadára az a tizennégy fiatal színész, akik gyalog tették meg az utat Budapestről Miskolcra, hogy a következő évadban itt játsszanak nálunk. A társulat új tagjai két héttel ezelőtt indultak, és vasárnap este tették meg az utolsó lépéseket. A csapat elcsigázottan, de meglepően lelkesen érkezett városunkba. A csapattal együtt író és rendező is gyalogolt, s út közben egy színdarab született, melyet a következő évad első bemutatói között tekinthet meg a közönség.

Az utolsó métereken Deres Péter dramaturg vezette a csapatot. Munkatársunk érdeklődésére elmondta, kemény volt, de a hosszú gyalogtúra pompásan sikerült, remekül érezték magukat, nagyon sok élmény érte őket út közben, amelyekből a közönség is kaphat ízelítőt, ha bemutatják az útközben íródott, s próbált darabot. A csapat remekül összeszokott az embert próbáló gyalogtúra során. Szabó Irén és Kosik Anita szerint az első nap volt a legnehezebb, és bár vasárnap a hőség kínozta őket, sokat segített, hogy gyakran meg tudtak mártózni.

A menet végén sétálók elmondták: amikor elindultak, csak nagyjából tudták, mire vállalkoztak, de út közben voltak pillanatok, amikor azt gondolták, hogy „azért ez egy kicsit durva” – de azért abban egyetértettek, remek dolog megérkezni, amikor ennyien, és ilyen szeretettel várják az embert.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában