Helyi közélet

2012.06.28. 16:42

Földes Ferenc Gimnázium - Mit szeretnének elérni?

Miskolc - A Földes Gimnázium alkalmazotti közössége öt pontban fogalmazta meg a döntéshozókkal szembeni elvárásait.

Miskolc - A Földes Gimnázium alkalmazotti közössége öt pontban fogalmazta meg a döntéshozókkal szembeni elvárásait.A Földes Gimnázium alkalmazotti közössége nyílt sajtótájékoztató keretében fordult az intézmény fenntartójához. Ismételten kérik - a Veres Pál igazgató pályázat elutasítását követő napon ezt írásban is megtették a polgármester felé -, hogy vegyék fel a kapcsolatot képviselőikkel, s ismertessék azon szakmai érveiket, indokaikat, amelyek miatt elutasították a pályázatot. Tájékoztassák őket a gimnáziummal kapcsolatos jövőbeni elképzeléseikről; biztosítsák támogatásukról az intézmény átmeneti vezetését; mielőbb ismertessék az új pályázat kiírásának időpontját. S végül: fontolják meg, hogy egy új pályázati eljárás során megadják a bizalmat a jelenlegi vezetőnek, azaz Veres Pálnak, „aki jobban vezeti ezt az iskolát, mint az átlag”.

Hitet tettek mellette

A szónokok hangsúlyozták: nem jogi szempontból kifogásolják a közgyűlés döntését, s s tisztában vannak azzal is, hogy a fenntartót nem terheli olyan kötelezettség, amelynek okán kötelesek tárgyalni az alkalmazotti közösséggel.

Ugyanakkor a kialakult helyzetet rendkívülinek tartják, s szerettek volna ebben a formában is „hitet tenni amellett, hogy itt rendben mennek a dolgok, érdemes védeni és kiállni mellette”.

Veres Pál mint „egyszerű” résztvevő volt jelen a csütörtöki eseményen, s lapunk nyilvános kérdésére válaszolva lépett mikrofonhoz. Azt tudakoltuk: jól gondoljuk-e, hgy bár a szervezeti és működési szabályzat szerint sikertelen igazgatói pályázat esetén az új pályázat lefolytatásáig az igazgatóhelyettest bízzák meg az intézmény vezetésével, ez nem jelent kötelezőséget; vagyis előfordulhat-e, hogy az erre felkért helyettes nem vállalja a feladatot?

Több mint vezetőváltás

Veres Pál válaszában azt hangsúlyozta: a döntés következményeit tekintve sokkal többről van szó, mint egy vezetőváltás. Roppant nehéz helyzetben - amikor napról napra változik az oktatás egészének jogi, szervezeti és szakmai környezete - kell döntéseket meghozni, és sikeres pályáztatás esetén is csak november 1-től lehet új kinevezett vezetőre számítani. Ezért az intézményben most minden tekintetben egyeztetés folyik - s ez a válasz az általunk feltett kérdést is.

A nyilvános sajtótájékoztatón a beszédekkel párhuzamosan vetítették a Földes Ferenc Gimnázium tanulóinak az utóbbi 11 tanévben az országos középiskolai tanulmányi versenyeken és a diákolimpiákon elért eredményeit, amelyeket szóban további kétségbevonhatatlan sikerek felsorolásával is kiegészítettek.

ÉM-SzK

Miskolc - „Egy önkormányzat koncepciója nem esemény utáni tabletta”: a működésére vonatkozó fenntartói elképzeléseket, amelyek megvalósításához még keresik a megfelelő vezetőt, szeretné megismerni az iskola alkalmazotti közössége - hangzott el a Földes Gimnáziumban tartott nyílt sajtótájékoztatón csütörtökön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában