Helyi közélet

2012.05.19. 20:43

"Mindenik embernek a lelkében dal van"

Alsózsolca - Nagy sikerrel zárult a nyugdíjasok megyei dalosversenye Alsózsolcán.

Alsózsolca - Nagy sikerrel zárult a nyugdíjasok megyei dalosversenye Alsózsolcán.

Babits Mihály alkalomhoz illő, csodás gondolataival (" Megmondom titkát, édesem a dalnak:/

Önmagát hallgatja, aki dalra hallgat./ Mindenik embernek a lelkében dal van,/ És saját lelkét hallja minden dalban./ És akinek szép lelkében az ének,/ Az hallja a mások énekét is szépnek." ) nyitotta meg május 17-én a Közösségi Ház zsúfolásig megtelt színháztermében Teszárovics Miklós, a Nyugdíjasok Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Dalosversenyét. Bevezető gondolataiban a BAZ. Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy a szervezők célja nemcsak a megye különböző területeiről összegyűlt nagyszámú közönség szórakoztatása és a legjobbak szakértő zsűri által történő kiválasztása, hanem egyfajta hagyományépítés is, hiszen ez alkalommal immár harmadik egymást követő évben teremt lehetőséget Alsózsolca a nyugdíjasok megyei dalosversenyének. „Köszönjük a városnak, - fogalmazott - hogy befogadott bennünket, a város polgármesterasszonyának és a közösségi ház igazgatónőjének és munkatársainak, hogy méltó helyet és keretet biztosítottak számunkra e nemes vetélkedés lebonyolításához.” Megköszönte a vendéglátók, köztük az Alsózsolcai Nyugdíjas Klub tagjainak önzetlen vendégszeretetét, és elmondta, hogy ez alkalommal is két kategóriában (magyar nóta és népdal, valamint egyéb: műdal, táncdal, operett, opera, stb.) a legjobban szereplők, részvételi lehetőséget kapnak az Észak-Magyarországi Régió megmérettetésén, melyet május 24-én Salgótarjánban rendeznek meg.

Színvonalas műsor

Az innét továbbjutók országos versenyen mérik össze tudásukat/tehetségüket. Egymásután léptek színpadra a nagyon változatos és színvonalas műsort produkáló versenyzők - kiözölte szerkesztőségünkkel Pasztercsák Lívia, a NyÉSZ vezetőségi tagja. A zsűri tagjai: Dolhai Miklósné, Tungel Anna és Juhász Péter ének-zene tanárok/ 11 versenyzőt juttatott tovább a két kategóriában. A megyei nyugdíjas dalosokat az É-M Regionális Dalosversenyen az alábbiak képviselik: Kovács Sándorné (Borsodszentgyörgy), a bőcsi nyugdíjas klubból Tompa András és Varga László, akit tangóharmónikán Lakatos Benedek kísért, Gajas Magda (Encs), a miskolci nyugdíjas klubokból: Lohárt József, Karlecz Zoltán, Krizsán Béla, Szombatiné Borza Éva, Turi Jánosné és Rásonysápberencsről a Dajka Andrásné - Juhász István páros. A versenyzők erre az alkalomra készült emléklap-, a továbbjutók ezen kívül oklevél-elismerésben részesültek, melyet a szervezők nevében, a megyei érdekvédelmi szövetség elnöke, illetve a zsűri elnöke, Juhász Péter adott át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában