Helyi közélet

2012.05.22. 14:16

A közbeszerzési eljárás lassítja a felöltöztetést

Miskolc - Olvasónk kérdezte, a Miskolci Városi Sportiskolát működtető cég ügyvezetője pedig válaszolt.

Miskolc - Olvasónk kérdezte, a Miskolci Városi Sportiskolát működtető cég ügyvezetője pedig válaszolt.E-mail kaptunk egy a Miskolci Városi Sportiskolában sportoló gyermek szülőjétől, aki levelében arra kérte szerkesztőségünket, járjunk utána annak, hogy miért nem kaptak még sportfelszerelést a TAO-s sportágakban szereplő gyerekek, akik országos döntőn képviselik Miskolc városát, annak ellenére, hogy ezt már egy fél éve megígérte a sportiskola vezetője és Miskolc polgármestere, egy sajtótájékoztatón.

Kétségtelen, hogy múlt év végén, karácsony előtt két nappal sajtótájékoztatót tartott a társasági adó (TAO) hatása a sportágak fejlődésére Miskolcon címmel dr. Szabó Brigitta, a sportiskola ügyvezetője és dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. Ezen az összejövetelen többek között az is elhangzott, hogy négy sportágban (jégkorong, kézilabda, kosárlabda, vízilabda) 249 592 197 forintos kvótát nyert el a sportiskola, és ebből 235 millió forintot még a tavalyi év végig össze is gyűjtött. Ebből a pénzből az akkori ígéret szerint az idei év elején szerették volna felöltöztetni a négy sportágban tevékenykedőek. Minderre azonban ezidáig nem került sor.

A közbeszerzési eljárás

– Sajnos, rajtunk kívül álló okok miatt nem történt még meg eddig ennek az ígéretnek a beváltása – válaszolta megkeresésünkre dr. Szabó Brigitta, a Miskolci Városi Sportiskolát működtető cég ügyvezetője. – Szerettük volna már a tavalyi év elején a sportfelszereléseket beszerezni, de erre nem volt a lehetőségünk. Mivel önkormányzati tulajdonú cég vagyunk, csak közbeszerzési eljárás keretében volt erre lehetőségünk, erről tájékoztatott minket írásban, február elején a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma, pontosabban Czene Attila, a minisztérium sportért felelős államtitkára. Ez a közbeszerzési eljárás sajnos hónapokat vesz igénybe, de szerencsére ennek a folyamatnak már a végén vagyunk, megvan a nyertes, már szerződést is kötöttünk vele. És ezen megállapodás értelmében még ebben a hónapban meg kell érkeznie mind a négy sportág összes felszerelésének, ugyanis az összes sportág igényét együtt kellett megpályáztatnunk. Vagyis a jégkorongozók, a vízilabdázók, a kézilabdázók és a kosárlabdázók egy időben fogják megkapni ezeket az öltözeteket, felszereléseket. Mondanom sem kell, hogy nagyon nem jó ez nekünk, hiszen a nagy sportiskolákhoz, Debrecenhez, Szolnokhoz hasonlóan a nálunk sportoló gyerekeket még nem sikerült felöltöztetni, miközben a sportszervezetek többségénél, azoknál, amelyek nem önkormányzati tulajdonúak, ezen már régen túl vannak. És akkor arról még is beszéltem, hogy a közbeszerzési eljárásnak megvan a maga költségigénye, ami plusz pénzébe került a sportiskolának... De úgy tűnik, hogy ez az ügy hamarosan nyugvópontra ér, és napokon belül ki fogjuk tudni osztani a gyerekeknek a felszereléseket.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában