Helyi közélet

2012.04.03. 09:30

Nem lesz buszjárat Miskolc és Budapest között

Miskolc - Április 15-étől teljes egészében megszűnik a közvetlen távolsági buszjárat Miskolc és Budapest között.

Miskolc - Április 15-étől teljes egészében megszűnik a közvetlen távolsági buszjárat Miskolc és Budapest között.Az április közepén életbe lépő távolsági és helyközi tömegközlekedési változások megyénkben nemcsak a vonat- hanem az autóbuszközlekedést is érinti. Mint megtudtuk április 15-étől megszűnik a főváros és a borsodi megyszékhely közötti közvetlen távolsági autóbuszjárat. A járatot működtető Borsod Volán Zrt. internetes honlapján tette közzé a változást, amely szerint a 1056/2 számú, 6.30 órakor (a hetek utolsó munkanapján és szabadnapokon) induló, a 1056/5 számú, 17.15 órakor (a hetek utolsó munkanapján és szabadnapokon) induló, a 1056/7 számú, 20.10 órakor (a hetek első iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napokon) induló és a 1056/8 számú, 16.30 órakor (a hetek első iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napokon) induló fővárosi buszjáratról kell lemondaniuk az utasoknak.

Ez azt jelenti, hogy az utolsó Budapestre közleekdő busz április 14-én 6.30-kor indul el Miskolcról és 17.15-kor érkezik vissza.

Busz helyett vonattal

A járat megszüntetése tehát összhangban van az április 15-étől életbe lépő közelekdési változásokkal és kezdményezője a közsolgáltatást megrendeklő megrendelő a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium volt. A közlekedésszervezők szerint ugyanis a Miskolc és Budapest közötti tömegközlekedési igényeket tökéletesen kielégtik MÁV Intercity járatai.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában