Helyi közélet

2012.04.21. 18:14

Jegyzet: Ideiglenesen zárva

<em>Vissza a munka világába. Ezzel a jelszóval kezdték meg a rokkantnyugdíjasok felülvizsgálatát. Sokukról ugyanis azt gondolják – ott fent –, hogy játszásiból, de legalábbis csalásból veszik fel az állapotuk miatt járó juttatást. És, ha majd szépen elveszik tőlük a rokkantnyugdíjat, akkor ezek az emberek azon nyomban visszatérnek a munka világába. És boldogan élnek, míg meg nem... Így legyen. De most még nem így van.</em> <strong>Szántó Rita jegyzete</strong>

Vissza a munka világába. Ezzel a jelszóval kezdték meg a rokkantnyugdíjasok felülvizsgálatát. Sokukról ugyanis azt gondolják – ott fent –, hogy játszásiból, de legalábbis csalásból veszik fel az állapotuk miatt járó juttatást. És, ha majd szépen elveszik tőlük a rokkantnyugdíjat, akkor ezek az emberek azon nyomban visszatérnek a munka világába. És boldogan élnek, míg meg nem... Így legyen. De most még nem így van. Szántó Rita jegyzete

A munka világában ugyanis pont munka nincs. De van munkanélküliség. És két csoport, akik sorban állnak az ingyen konyhák, hajléktalanszállók előtt: a munkanélküliek és a „volt” rokkantnyugdíjasok. Azok, akiknek elvileg a munka világában kellene sorakozniuk. De minek menjenek oda, amikor az előttük ételre váró munkanélküli bizonyíték arra, hogy a munka világára kiírták: ideiglenesen zárva.

Ezért ideiglenes ideig elütik az időt. Népkonyhákon ebédelgetnek, adományokért járnak. Próbálnak ügyeskedni a sárga csekkekkel, próbálnak úgy sáfárkodni, hogy egy kevés – ha nem is egész hónapra, de – ételre is jusson. Egyszóval próbálnak életben maradni. Kivárni, míg eljutnak a munka világáig. Az út még hosszúnak tűnik. Első állomás: népkonyha...tessenek vigyázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában