Helyi közélet

2012.03.06. 15:42

MSZP: ki ír alá, ki helyett?

Miskolc - „A polgármester felesége írta alá az összes eddigi közgyűlési előterjesztést?”

Miskolc - „A polgármester felesége írta alá az összes eddigi közgyűlési előterjesztést?”

Ezzel kérdéssel kezdte keddi sajtótájékoztatóját Földesi Norbert, a szocialista frakció vezetője. Mint mondta: „A tények ugyanis azt igazolják, hogy igen. A Krila-Med Kft. 2008.évi mérlegének elfogadásáról szóló határozat – amelyet az illetékes Cégbírósághoz kell beadni – ugyanis dr. László Zsuzsanna ügyvezető nevében íródott. A határozat alján szereplő aláírás azonban – ránézésre is egyértelműen – megegyezik a közgyűlési előterjesztéseken, és egyéb hivatalos, városi, önkormányzati iratokon szereplő polgármesteri aláírással.” Azt is elmondta: dr. László Zsuzsanna egyébként a polgármester felesége.

„Így két dologra tudunk következtetni: amennyiben a Krila-Med Kft. 2008. évi mérlegét ténylegesen dr. László Zsuzsanna írta alá, akkor az összes közgyűlési előterjesztésen, s a város nevében aláírt szerződéseken is az ő kézjegye szerepel, és nem dr. Kriza Ákosé. Vagyis ezek mindegyike hamis aláírást tartalmaz? Ha viszont nem így van, hanem felesége helyett a polgármester írta alá a céges mérleget, akkor viszont a cégbírósághoz beadott iratokon szerepel hamis aláírás? Felszólítjuk tehát dr. Kriza Ákost, hogy nyilatkozzon: melyik aláírás az övé!” – fogalmazott a frakcióvezető.

A jegyzőt is felszólította, hogy vizsgáltassa meg az aláírásokat, és tegye meg feljelentését vagy László Zsuzsanna ellen – amennyiben ő ír alá dr. Kriza Ákos helyett – vagy a polgármester ellen.


A Polgármesteri Hivatal válasza Földesi Norbertnek

Megkérjük Földesi Norbertet, hogy őrizze meg komolyságát és számoljon el a választók előtt azzal, hogy ő és szocialista társai valóban hamis aláírásokkal adtak-e be a legutóbbi közgyűlésen hivatalos beadványt, ahogy azt az írásszakértő megalapozottan gyanítja.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában