Helyi közélet

2012.03.13. 11:27

Ismét TISPOL-akció

Miskolc - Ezúttal a biztonsági övek, biztonsági gyermekülések használatát lesik árgus szemmel a rendőrök.

Miskolc - Ezúttal a biztonsági övek, biztonsági gyermekülések használatát lesik árgus szemmel a rendőrök.A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján az „European Operation Seatbelt" nemzetközi fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzés végrehajtása során március 13-14. között főként a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése cél. A rendőrök azonban minden a közlekedés biztonságát veszélyeztető momentumra odafigyelnek, így a sebességhatár betartását is ellenőrzik, tájékoztatta lapunkat Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

Az ellenőrzésekre megyénkben elsősorban a lakott területen belüli útvonalakon, ki- és bevezető útszakaszokon, gyorsforgalmi utakon és a baleseti gócpontokon lehet számítani. Az akció végrehajtásában a forgalomellenőrző alosztály, az emődi autópálya alosztály, a mélységi ellenőrzési osztály, a megye valamennyi rendőrkapitányságának közlekedésrendészeti osztályai vesznek részt.

Az idei év első két hónapjában megyénkben 70 személyi sérüléses közlekedési baleset történt, amely az előző év hasonló időszakához viszonyítva 28 százalékos csökkenést mutat. A közlekedési balesetek főbb okai az elmúlt évhez képest nem változtak megyénkben. Az összesen regisztrált 70 baleset okai között első helyen emelhető ki a gyorshajtás (37 eset), másodikként az elsőbbségi jog meg nem adása (10 eset), harmadikként pedig a kanyarodás szabályainak megsértése (7 eset). A halálos sérülések megelőzésében a passzív biztonsági eszközök szerepe kiemelten nagy. A biztonsági öv és a gyermek biztonsági rendszer használatának terjesztése, illetve kikényszerítése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának és a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében, tette hozzá Dobi Tamás.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában